HARADINAJ IPAK PODVIO REP! Sad se zna ko je zaista GLAVNI NA KOSOVU!
Ramuš Haradinaj je alfa na Kosovu, ali izgleda da nije baš i omega, Foto: AP/Visar Kryeziu

reakcija

HARADINAJ IPAK PODVIO REP! Sad se zna ko je zaista GLAVNI NA KOSOVU!

- Zakon se ne meša u ovlašćenja predsednika već samo daje pravnu osnovu za funkcionisanje delegacije - rekao je sinoć Haradinaj

Objavljeno:

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio je da predsednik tzv. Kosova Hašim Tači nastavlja da vodi dijalog sa Srbijom i da imenovanje pregovaračke ekipe ne ometa predsednika u ostvarivanju ustavnih ovlašćenja.

- Zakon se ne meša u ovlašćenja predsednika već samo daje pravnu osnovu za funkcionisanje delegacije - rekao je sinoć Haradinaj.

Kosovska vlada usvojila je Nacrt zakona o dijalogu sa Srbijom i prosledila ga parlamentu. Reč je o zakonu koji reguliše odgovornost i nadležnosti članovapregovaračkog tima u procesu dijaloga.

Vlada je odobrila i 300.000 evra budžetskih sredstava za funkcionisanje tima za dijalog.

Istovremeno predsednik Kosova Hašim Tači sastao se juče sa dvojicom kopredsedavajućih pregovaračke ekipe za dijalog sa Srbijom, Špendom Ahmetijem i Fatmirom Ljimajem.

Na sastanku je bilo reči o konačnoj fazi dijaloga i o potrebi nastavka koordinacije tokom procesa razgovora, a u cilju postizanja sporazuma sa Srbijom.

- Ovaj trenutak mora da se iskoristi i potrebno je da se još više ojača političko jedinstvo i da se jednoglasno govori o Kosovu - stoji u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.