ALBANCI MOGU DA UPADNU NA SEVER KOSOVA SVAKOG ČASA: KFOR otkrio ISTINU, ova stvar dodatno BRINE SRBE
Spremni za upad na Sever, Foto: AP / Visar Kryeziu

ovo je skandal

ALBANCI MOGU DA UPADNU NA SEVER KOSOVA SVAKOG ČASA: KFOR otkrio ISTINU, ova stvar dodatno BRINE SRBE

Kosovske snage bezbednosti, prema ranijem dogovoru, moraju da imaju odobrenje od komandanta Kfora pre nego što se angažuju na severu Kosova

Objavljeno:

Šef Informativne službe Kfora Vinčenco Graso izjavio je da specijalne jedinice Rosu mogu bez dozvole Kfora da uđu na sever Kosova, ali ne i Kosovske bezbednosne snage (KBS).

Graso je kazao da "jedinica za specijalne operacije koja može biti naoružana dugim cevima" pripada Kosovskoj policiji i kao takva ima mandat da sprovodi zakon širom Kosova "bez obaveze da traži odobrenje".

- Kosovske snage bezbednosti, prema ranijem dogovoru, moraju da imaju odobrenje od komandanta Kfora pre nego što se angažuju na severu Kosova. NATO očekuje od lokalnih institucija da nastave da se pridržavaju tog dogovora - rekao je Graso.

On je dodao da je situacija na Kosovu pod kontrolom, "uprkos političkim tenzijama i izjavama za javnost", te da su jedinice Kfora uvek prisutne, čak i kada su manje uočljive.

- Izvodili smo vežbe na različitim lokacijama širom Kosova. Ne samo na severu. One nisu bile povezane s političkim dešavanjima u Prištini i nije bilo nikakvog rizika ili pretnje od mogućeg zauzimanja severnog Kosova - kazao je Graso.

BONUS VIDEO:

DRAMA NA VUČIĆEVOJ KONFERENCIJI: Lideri regiona se obraćali medijima, a onda je jednom zvaničniku IZNENADA POZLILO! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.