TAČI SANJA PROMENU GRANICA, ALI MORAĆE DA SE PROBUDI: Ministar Stanković objašnjava zašto od toga NEMA NIŠTA
Zoran Stanković kaže da nema ništa od promene granica, Foto: Fonet

zaigrali se

TAČI SANJA PROMENU GRANICA, ALI MORAĆE DA SE PROBUDI: Ministar Stanković objašnjava zašto od toga NEMA NIŠTA

Ni u razgovoru sa međunarodnom zajednicom, nije zvanično pomenuto pitanje razmene teritorije i nigde nije doveden u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije

Objavljeno: 24.12.2018. 08:56h
  • 4

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da nigde nije zvanično pomenuto pitanje pripajanja te tri opštine Kosovu.

- Razmena teritorije i pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe je našto što je rečeno u stavovima nekih albanskih lidera sa Kosova, pre svega je Hašim Tači o tome govorio - rekao je Stanković.

 

- Ali nigde, ni u razgovoru sa međunarodnom zajednicom, nije zvanično pomenuto pitanje razmene teritorije i nigde nije doveden u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije na prostoru te tri opštine, a nadam se da ni u narednom periodu niko to neće pokretati", rekao je Stanković.

On kaže da su dokaz za to "naši razgovori sa međunarodnom zajednicom, koja je stala na stanovište da tu nema nikakvih promena", kao i to što u razgovorima vlada Albanije i Kosova nijednom rečju nisu pomenute ove tri opštine.

On kaže da je "Tači tvrdio da će ovo biti predmet razgovora u Briselu", ali da za sad niko nije pomenuo da se ove tri opštine stave u briselske pregovore, a kamoli da se o tome razgovara.

- Mislim da je sazrelo stanje, samo to treba da shvatimo, da je budućnost ljudi sa tog prostora oslonjena na Republiku Srbiju, da treba zajedno da rade i sarađuju i da će im to doneti boljitak koji svi toliko priželjuju - naglasio je Stanković.

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media