ALBANCI TRAŽE PACOLIJEVU SMENU ZBOG IZJAVE O SRPKINJAMA: Optužuju ga da je SEKSISTA I RASISTA!
Ja da vam kažem..., Foto: Fonet

PREVRŠIO MERU

ALBANCI TRAŽE PACOLIJEVU SMENU ZBOG IZJAVE O SRPKINJAMA: Optužuju ga da je SEKSISTA I RASISTA!

"Srbija je angažovala deset prelepih, dobro obučenih devojaka koje su izazovno prišle stolu gde su sedeli crnci i ostavile koverat ispred njih"

Objavljeno:

Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda traži hitnu smenu ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžeta Pacolija zbog uvreda i seksističkog ponašanja.

U saopštenju saveta se kaže:

- Gospodin Pacoli je pred Parlamentarnom komisijom za spoljne poslove, govoreći o glasanju o prijemu Kosova u Interpol, rekao: "Srbija je angažovala deset prelepih, dobro obučenih devojaka koje su izazovno prišle stolu gde su sedeli crnci i ostavile koverat ispred njih...".Smatramo da se ovde radi o ozbiljnom kršenju ljudskih prava zbog rasističkog vređanja ("crnci") predstavnika inostranih država, članica Interpola s pravom glasa. Pacoli ih uopšte ne spominje kao predstavnike država već samo kao "crnce", što je nedopustivo za jednog ministra spoljnih poslova!

Takođe, Savet smatra da je Pacoli prekardašio i u kvalifikaciji "10 prelepih i dobro obučenih žena", jer ih je na ovaj način okvalifikovao kao nemoralne, što je uvreda za sve žene.

Zato Savet traži hitnu smenu Pacolija zbog vređanja, rasisma i seksizma kojim pokušava da kompenzuje nedostatak kompetencije i odgovornosti za posao koji obavlja.

BONUS VIDEO:

MAMA SE DRŽI, ALI TATI UOPŠTE NIJE DOBRO! Tetovirana muškarčina jedva izdržava ženin porođaj! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Koha.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.