ŽENE SA KOSOVA ISPROZIVALE PACOLIJA: Ono što su mu REKLE nijedan MUŠKARAC ne bi VOLEO DA ČUJE
Rasista i seksista: Bedžet Pacoli, Foto: Profimedia

Pacoli u problemu

ŽENE SA KOSOVA ISPROZIVALE PACOLIJA: Ono što su mu REKLE nijedan MUŠKARAC ne bi VOLEO DA ČUJE

Ženska mreža Kosova smatra da je Pacoli koristio rečnik koji je nepristojan i uvredljiv, nedostojan jednog državnog službenika

Objavljeno:

Organizacija Ženska mreža Kosova optužila je tamošnjeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija za seksizam i govor mržnje.

U izjavi za medija, predstavnica ove organizacije objasnila je da je Pacolijev rečnik kada je objašnjavao zašto Kosovo nije primljeno u Interpol bio nedostajan "jednog državnika" i "predstavnika svog naroda".

- Ženska mreža Kosova smatra da je Pacoli koristio rečnik koji je nepristojan i uvredljiv, nedostojan jednog državnog službenika. On je pritom izneo niz besmislenih optužbi kada je objašnjavao zašto je Srbija blokirala ulazak Kosova u Interpol. Njegove izjave bil su rasističke i seksističke i nisu u skladu sa demokratskim vrednostima koje država Kosovo želi da proklamuje - kaže se u saopštenju Ženske mreže Kosova, koja traži da se Pacoli oštro kazni zbog ovoga i naglašavaju da mu ovo nije prvi put da vređa žene i druge narode nepromišljenim izjavama.

Pacoli je, između ostalog, izjavio da je na glasanju za članstvo u Interpolu "pobedilo zlo", a potkačio je i kosovske nevladine organizacije koje, po njemu, nisu doprinele da tzv. Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju. Među prozvanima se našla i Ženska mreža Kosova.

BONUS VIDEO:

OPŠTINA ARANĐELOVAC ULAŽE U OBRAZOVANJE: U toku rekonstrukcija OŠ "Milan Ilić Čiča"

(Espreso. rs/Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.