ŠAMAR IZ NATO ZA HARADINAJA: KFOR je zakon na Kosovu, NE PRIZNAJEMO vašu VOJSKU!
NATO se izjasnio, Haradinaju nije dobro, Foto: Printscreen

Oglasio se Stoltenberg

ŠAMAR IZ NATO ZA HARADINAJA: KFOR je zakon na Kosovu, NE PRIZNAJEMO vašu VOJSKU!

Kfor deluje pod mandatom UN i na njega ne utiču zakoni o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg obavestio je danas kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da zakoni o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga ne utiču na misiju Kfora i da se ona nastavlja.

U telefonskom razgovoru Stoltenberg je obavestio Haradinaja da će s razvojem mandata Kosovskih bezbednosnih snaga NATO ponovo razmotriti stepen svog angažovanja sa tim snagama u novoj godini, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu NATO.

Stoltenberg je Haradinaju preneo da je "Severnoatlantski savez imao početnu raspravu o nedavno usvojenim zakonima o tranziciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS)" .

- NATO će nastaviti misiju Kfora na obezeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu. Kfor deluje pod mandatom UN i na njega ne utiču zakoni o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga - navodi se u saopštenju i dodaje da će Stoltenberg "nastaviti svoj angažman sa svim relevantnim akterima o regionalnoj stabilnosti".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je prošle nedelje izrazio žaljenje zbog odluke kosovskog parlamenta da usvoji zakone o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga i ocenio da nije dobar trenutak za takav potez.

On je tada saopštio da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga u skladu sa njihovim sadašnjim mandatom i da će s promenom tog mandata morati ponovo da razmotri nivo svog angažovanja sa KSB.

BONUS VIDEO:

REKONSTRUKCIJA VREDVA 3 MILIONA EVRA: Ovako danas izgleda centar Aranđelovca

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.