MOGERINIJEVA NA SASTANKU S VUČIĆEM I TAČIJEM: Haradinaj je definitivno van igre
Rešila da zavede red: Federika Mogerini, Foto: Beta/European Council/Mario Salerno

ćaskanje ili ozbiljan posao?

MOGERINIJEVA NA SASTANKU S VUČIĆEM I TAČIJEM: Haradinaj je definitivno van igre

Iako je ovaj sastanak ostao pomalo na marginama medija, mnogi smatraju da se na njemu mogu dotaći veoma važne teme koje će na stolu biti i naredne godine

Objavljeno:

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini, danas će se u Briselu sastati sa liderima Zapadnog Balkana.

Teme ovog sastanka nisu najavljene, pa se pretpostavlja da će najviše biti reči o aktuelnim zbivanjima.

foto: Fonetap

Mogerinijeva je u Brisel pozvala predsedika Srbije Aleksandra Vučića, predsdnika tzv. Kosova Hašima Tačija, predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, kao i premijere Albanije, Makedonije i BIH.

Kako je rečeno, svi pozvani su potvrdili dolazak, jedino je neizvestan ostao Edi Rama, albanski premijer, zbog studentskih protesta koji besne u njegovoj zemlji.

Iako je ovaj sastanak ostao pomalo na marginama medija, čak i onih na Zapadnom Balkanu, mnogi smatraju da se na njemu mogu dotaći veoma važne teme koje će na stolu biti i naredne godine. Tu se prvenstveno misli na dijalog Beograda i Prištine, takse na srpsku robu, promene granica u regionu, ali i potencijalne konflikte koji su mogući u bliskoj budućnosti.

Takođe se smatra da će "glavne zvezde" ovog sastanka biti Vučić i Tači, koji bi trebali da ponoov nastave dijalog, nakon što je Evropska unija odlučila da "nalupa packe" Haradinaju i proglasi ga osobom nepoželjnom za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Ko zna, možda nešto više saznamo nešto više i o "misterioznom" pismu Trampa koje je uputio na Tačijevu i Vučićevu adresu.

BONUS VIDEO:

ŽARKO LAUŠEVIĆ na promociji knjige (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.