TRAMP PRETI TAČIJU, OVAJ SE TIME HVALI: O čemu se zaista radi u famoznom PISMU koje je stiglo u PRIŠTINU?
Sve mu objasnio, ovom ništa nije jasno, Foto: Printscreen

wtf?

TRAMP PRETI TAČIJU, OVAJ SE TIME HVALI: O čemu se zaista radi u famoznom PISMU koje je stiglo u PRIŠTINU?

Neuspeh da se iskoristi ova jedinstvena prilika bi bio tragičan korak unazad, jer malo je verovatno da će se još jedna šansa za sveobuhvatni mir uskoro pojaviti

Objavljeno: 11:04h

Vest dana je svakako da je Predsednik SAD Donald Tramp pisao predsedniku tzv. Kosova Hašimu Tačiju.

Iz pisma koje je Tači postavio na svoj Tviter nalog nije baš najjasnije o čemu se zapravo radi. Tramp poziva Tačija na dijalog sa Srbijom i pritom naglašava da bi ugostio njega i predsednika Srbije Vučića u Belo kući, da proslave "istorijski sporazum", mada nige nije naglašeno o kakvom se sporazumu radi.

Evo šta je Tramp napisao Tačiju:

“Poštovani gospodine predsedniče: Bilo je zadovoljstvo razgovarati s vama tokom proslave Dana primirja u Parizu. Kosovo je ključni partner u našim naporima da garantujemo mir i stabilnost cele Evrope. Pozdravljam vaše trenutne napore pomirenja sa Srbijom. Neuspeh da se iskoristi ova jedinstvena prilika bi bio tragičan korak unazad, jer malo je verovatno da će se još jedna šansa za sveobuhvatni mir uskoro pojaviti. Pozivam vas i lidere Kosova da iskoristite ovaj jedinstveni trenutak, da govorite ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i uzdržite se od postupaka koji bi otežali postizanje sporazuma. SAD su dosta uložile u uspeh Kosova kao nezavisne, suverene države. Želimo da vaša zemlja nastavi da raste. Mi smo spremni da pomognemo vašim naporima da postignete sporazum koji balansira interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je na dohvat ruke. Radujem se što ću Vas i predsednika Aleksandra Vučića dočekati u Beloj kući kako bi proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum”.

Navodno, pismo slične sadržine poslato je i predsedniku Srbije, ali do sada javnost nije imala uvid u njega.

BONUS VIDEO:

ŽARKO LAUŠEVIĆ na promociji knjige (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.