UDRUŽENJE PORODICA UBIJENIH SRBA: Tači je licemer, u Njujorku izneo najgnusnije laži o Srbima!
Udruženje ističe da su gnusne laži i Tačijeve tvrdnje da su mnogi Albanci odgovarali zbog zločina nad Srbima, Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

opet iznosi neistine

UDRUŽENJE PORODICA UBIJENIH SRBA: Tači je licemer, u Njujorku izneo najgnusnije laži o Srbima!

Ovo udruženje, koje okuplja porodice srpskih žrtava, pita Tačija koje dokaze ima da je 15.000 albanskih civila ubijeno na Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji ocenilo je da je Hašim Tači, zvani Zmija, tokom obraćanja na sednici Saveta bezbednosti UN izneo gnusne laži da je tokom 1999. godine ubijeno 15.000 albanskih civila i silovano 20.000 Albanki- pišu beogradski mediji.

Udruženje ističe da su gnusne laži i Tačijeve tvrdnje da su mnogi Albanci odgovarali zbog zločina nad Srbima, a da niko od Srba nije odgovarao za albanske žrtve, te da je Srbija naterala Srbe da napuste takozvanu vojsku Kosova i da su Srbi plakali kada su skidali tu uniformu.

Ovo udruženje, koje okuplja porodice srpskih žrtava, pita Tačija koje dokaze ima da je 15.000 albanskih civila ubijeno na Kosovu i Metohiji, s obzirom na to da je rat sa terorističkom OVK trajao od marta do maja 1999. godine.

"Da li je moguće da u tih vaših 15.000 žrtava jedino ima stradalih albanskih civila, a da u teškim i krvavim borbama državne vojske i policije sa vama - albanskim teroristima, nije ubijen nijedan terorista OVK?", pita se u saopštenju. Na Tačijeve tvrdnje da je silovano 20.000 Albanki tokom rata u martu, aprilu i maju 1999. godine, Udruženje postavlja pitanje - zar srpska vojska i policija nije imala šta drugo da radi, osim da danonoćno siluje Albanke? Udruženje traži da Tači saopšti imena Albanaca koji su odgovarali za zločine nad Srbima, te podseća da nijedan Albanac nije odgovarao za zločine nad Srbima, već isključivo zbog ubijenih Albanaca, i to samo zato jer su odbili da ubijaju Srbe i nose zločinačku uniformu OVK" .

U tekstu Udruženje podseća da su svi iz tadašnjeg državnog, vojnog i policijskog vrha Srbije danas u haškom zatvoru ili su mrtvi. Udruženje je ponovo naglasilo da nema potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma Srbije sa terorističkom OVK.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.