HARADINAJ SE OGLASIO POSLE HITNE SEDNICE VLADE: Posle OVIH REČI svima je jasno da mu je VREME ISTEKLO
Za sve mu je kriva Mogerinijeva, Foto: Printscreen/Happy TV

kida živce zemljacima

HARADINAJ SE OGLASIO POSLE HITNE SEDNICE VLADE: Posle OVIH REČI svima je jasno da mu je VREME ISTEKLO

Vizna liberalizacija nije vezana za skidanje taksi. Očekujemo da će se ona desiti

Objavljeno: 14:07h

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj održao je pres konferenciju nakon hitne sednice vlade i kazao da vizna liberalizacija za građane Kosova neće tako skoro kao što je do pre neki dan najavljivao.

Na pitanje novinara da li je vizna liberalizacija uslovljena povlačenjem taksi, Haradinaj je odgovorio da nije, ali ipak priznao da pritisak od Evropske unije i te kako postoji:

- Vizna liberalizacija nije vezana za skidanje taksi. Očekujemo da će se ona desiti. Koliko znam, Evropska unija nije rekla da neće. Očekujemo da se dogodi posle Nove godine ili u bližoj budućnosti - rekao je Haradinaj.

On je ponovio svoj stav da takse neće biti skinute dok Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

Govoreči o dijalogu Beograda i Prištine, opet je kritikovao Federiku Mogerini i njene komentare vezane za dijalog. Po njemu, njeno moderiranje dijaloga loše utiče na sav dosadašnji trud Evropske unije da normalizuje odnose Srbije i tzv. Kosova.

Nakon ove konferencije za štampu mnogi se pitaju koliko dugo će još građani Kosova imati strpljenja da trpe Haradinajeve protivrečne stavove i činjenicu da polako, ali sigurno uspeva da ih posvađa i sa dojučerašnjim saveznicima. Što se sve veoma negativno odražava na svakodnevni život građana i njihova očekivanja od obećane budućnosti.

BONUS VIDEO:

TRADICIONALNA PODRŠKA PORODIČNIM VREDNOSTIMA: MK Group izdvojila preko 8 miliona dinara (VIDEO)

(Espreso. rs/Gazetaexpress.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.