VUČIĆ SE SASTAO SA GENERALNIM SEKRETAROM UN: Razgovarali su o jednostranim potezima Prištine
Vučić je Guterešu izneo stavove Srbije, Foto: Pres služba predsednika Srbije

Njujork

VUČIĆ SE SASTAO SA GENERALNIM SEKRETAROM UN: Razgovarali su o jednostranim potezima Prištine

Predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost. On je istakao da se Srbija i dalje zalaže za nastavak dijaloga, nakon što Priština povuče iracionalne odluke.

foto: Pres služba predsednika Srbije

Predsednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju UNMIK na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na KiM još uvek nestabilna.

foto: Pres služba predsednika Srbije

- Prisustvo i delovanje UNMIK na KiM je od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN zasnovan na ovoj rezoluciji, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u pokrajini - izjavio je predsednik Vučić i zatražio veće učešće UN u rešavanju kosovskog pitanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.