ALBANCI BEŽE I IZ ALBANIJE, NE SAMO S KOSOVA! Toliko im je DOBRO da većina hoće da POBEGNE iz zemlje
Dok se Rama i Haradinaj šepure, građani se spremaju za beg, Foto: AP

galupovo istraživanje

ALBANCI BEŽE I IZ ALBANIJE, NE SAMO S KOSOVA! Toliko im je DOBRO da većina hoće da POBEGNE iz zemlje

Najnoviji rezultati svrstavaju Albaniju na četvrtom mestu među državama čiji građani žele da emigriraju

Objavljeno:

Čak 60 odsto građana Albanije želelo bi da napusti svoju zemlju ukoliko bi im se ukazala takva prilika, pokazali su rezultati ankete Instituta za istraživanje javnog mnjenja Galup.

Prema podacima Galupa, takvi rezultati svrstavaju Albaniju na četvrtom mestu među državama čiji građani žele da emigriraju. Ispred nje su samo afričke zemlje Sijera Leone, Libija i Haiti, gde je nivo siromaštva između 54 do 70 odsto.

U brojkama, to bi značilo da od ukupno 2,87 miliona stanovnika, koliko ima Albanija, čak 1,7 miliona želi da ode odatle.

Procenat građana koji želi da napusti Albaniju je čak veći i od onog u nekim državama zahvaćenim građanskim ratovima.

Međunarodni monetarni fond nedavno je objavio da je Albaniji potreban uvećan ekonomski rast i investicije u prioritetnim sektorima, poput obrazovanja i zdravlja, kako bi se umanjile tendencije o emigraciji.

O velikom broju stanovnika Albanije koji žele da emigriraju govori i rekordan broj albanskih državljana koji su aplicirali za iseljeničku vizu u SAD.

U 2016. godini za američku zelenu kartu je aplikaciju podnelo 246.129 albanskih stanovnika, dok je sledeće godine taj broj bio rekordno povećan na 367.231.

Na istoj listi nalazi se i tzv. Kosovo, i to na 13. mestu, koje deli zajedno sa Sirijom! Prema Galupovim podacima, Kosovo želi da napusti 46 odsto stanovništva.

Ova lista ne beleži kako stvari stoje sa stanovništvom Srbije, što znači da naši građani ipak ne žele da u tako radikalnom broju emigriraju.

BONUS VIDEO:

DEVETA NEDELJA PO STRONGMENOVOM METODU: Ovako je ocenio Staju, Čabu i Boku!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.