OVI NISU PRI SEBI! Objavljena LISTA ZAHTEVA Prištine Beogradu: Traže MILIONSKU ODŠTETU! Da li je ovo moguće?
Sačuvaj nas Bože njihovih rešenja, Foto: Reuter

ludilo se nastavlja

OVI NISU PRI SEBI! Objavljena LISTA ZAHTEVA Prištine Beogradu: Traže MILIONSKU ODŠTETU! Da li je ovo moguće?

Vlada tzv. Kosova je sačinila nacrt dokumenta koji će "omogućiti normalizaciju odnosa Prištine i Beograda", a podrazumeva mađusobno priznanje i nemenjanje postojećih granica

Objavljeno: 13:30h

Vlada tzv. Kosova predložila je "sui generis" (unikatan) pristup za konačno rešenje odnosa sa Srbijom.

Kako javljaju albanski mediji sa Kosova, prošle nedelje vlada je sačinila nacrt dokumenta koji će omogućiti normalizaciju odnosa Prištine i Beograda, a podrazumeva međusobno priznanje i nemenjanje postojećih granica.

U sporazum su takođe uključeni dogovori postignuti u Briselu koji nisu do sada implementirani. Implementaciju sporazuma, prema dokumentu, garantovaće Sjedinjene države, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija i Evropska unija - kroz mehanizme supervizije koji tek treba da budu ustanovljeni.

Dokument ima tridesetak strana i sastavljen je od 16 poglavlja. Detalji ovog sporazuma danas su se pojavili u pojedinim prištinskim medijima, koji tvrde da bi se ovim došlo do dugoročne normalizacije odnose između Srbije i tzv. Kosova.

Međutim, kako pišu neki mediji, Haradinajeva vlada u dokumetu, koji je prosleđen ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Italije, traži odštetu za penzije, dinarsku i deviznu štednju u vreme SFRJ, odštetu za socijalna davanja, dečije dodatke, prenos električne energije...

Plan Haradinaja je da se, navodno, pomenute odštete potražuju po osnovu sukcesije, iako KiM nije bila Republika u sastavu SFRJ, već pokrajina u Srbiji koja je, kao nerazvijeno područje, bila izuzeta od izdvajanja za savezne organe.

BONUS VIDEO:

JA POSLE RAZVODA: Kija Kockar se drastično promenila, sada fura potpuno CRNU KOSU! Svi komentarišu njen VRELI snimak! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.