ALBANCI SU NAČISTO PROLUPALI! Bivši komandant OVK od Srbije TRAŽI RATNU ODŠTETU!
Fatmir Ljimaj i Ramuš Haradinaj, Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic

AKTUELNI PREDSEDNIK KOSOVSKE VLADE

ALBANCI SU NAČISTO PROLUPALI! Bivši komandant OVK od Srbije TRAŽI RATNU ODŠTETU!

Kosovski parlament je sinoć usvojio Rezoluciju o nastavku dijaloga i potvrdio novi tim za finalnu fazu dijaloga, koji će predvoditi on i lider opozicione SDP Špend Ahmeti

Objavljeno: 16.12.2018. 10:56h
  • 6

Fatmir Ljimaj, potpredsednik kosovske vlade i jedan od dva šefa novoizabranog prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je da će "zahtev za ratnu odštetu" biti jedna od petnaestak tema koliko je, kako kaže, preostalo za okončanje tog procesa.

Ponovio je da su ostale teme, između ostalog, "međusobno priznanje, nestale osobe, sukcesija...", prenosi prištinski list "Koha ditore".

Ljimaj, koji je bio jedan od komandanata bivše OVK, to je izjavio pošto je kosovski parlament sinoć usvojio Rezoluciju o nastavku dijaloga i potvrdio novi tim za finalnu fazu dijaloga, koji će predvoditi on i lider opozicione SDP Špend Ahmeti.

Kaže da će im prvi zadatak biti analiziranje dokumentacije o dosadašnjem dijalogu.

 

O svom radu će, navodi, redovno izveštavati parlament, a preostale teme će razmatrati postepeno, na osnovu prethodno utvrđenog dnevnog reda.

Ljimaj smatra da je usvajanjem ove rezolucije, Priština poslala "važnu poruku partnerima".

BONUS VIDEO: DRAGOMIR IZ MITROVICE KFOROVCU ODRŽAO LEKCIJU: Ovo je Srbija i tako će se zauvek zvati, sve dok je i jednog Srbina ovde! Kad ne budu smeli da zapale sveću, ovo će opet biti Srbija! Opstaćemo mi, javite to švajcarskom narodu (KURIR TV)

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media