ALARMANTNA SITUACIJA: Vanredna konferencija KRIZNOG ŠTABA zbog formiranja Vojske Kosova!
Građani Kosova su zabrinuti zbog formiranja Vojske, Foto: Zoran Šaponjić

formiranje vojske

ALARMANTNA SITUACIJA: Vanredna konferencija KRIZNOG ŠTABA zbog formiranja Vojske Kosova!

Građani Kosova su zabrinuti zbog cele situacije

Objavljeno: 12:03h

Vanredna konferencija za novinare kriznog štaba četiri opštine sa severa КiM biće održana u podne, najavljeno je iz Srpske liste nakon informacije da je u Priština usvojen paket zakona o formiranju vojske Кosova.

Građani u severnoj Mitrovici su izuzetno zabrinuti formiranjem vojske Кosova.

Na mostu koji deli severni i južni deo Kosovske Mitrovice uoči izjašnjavanja o formiranju vojske Kosova u Prištini, stacionirano je više vozila Kfora.

Oko 11 časova započeta je sednica kriznog štaba nakon što je skupština tzv. Kosova izglasala transformaciju bezbednosnih snaga u vojsku.

Na ulazu u južni deo Kosovske Mitrovice parkirana su borna kola i 15-ak pripadnika Kfora, a reč je o austrijskom kontignetu Kfora.

Na otprilike 1 metara iza, kružni tok i cela ulica okićeni su zastavama SAD.

Na mostu je prisutna i kosovska policija (KPS). S druge strane mosta, na 100 metara udaljenosti, balkoni koji gledaju ka Južnoj mitrovici, kao i šetalište, osvanuli su ukrašeni srpskim zastavama.

U Kosovskoj Mitrovici je situacija mirna, a sneg koji pada od noćas je zavejao grad. Ipak, u vazduhu se i te kako osećala napetost u iščekivanju vesti iz Prištine.

Kako su rekli građani, Kforu više ne veruju, niti veruju da će on zaštititi sever od eventualnog upada vojske tzv. Kosova. Veruju jedino u Srbiju, naglasili su, jer je ona njihova jedina država.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.