ONA NIJE FINKINJA NEGO ALBANKA, DALA BI ŽIVOT ZA NJEGA: Otkrivena velika TAJNA Haradinajeve PRVE ŽENE
Podržava ga i u ratu i u miru: Joana i Haradinaj, Foto: Printscreen

misterija je rešena!

ONA NIJE FINKINJA NEGO ALBANKA, DALA BI ŽIVOT ZA NJEGA: Otkrivena velika TAJNA Haradinajeve PRVE ŽENE

Neki portali dovode u vezu Joaninu tajnovitost i Haradinajevu povezanost sa tajnim američkim i britanskim službama koje štite i nju i njen identitet

Objavljeno:
Dejan Katalina

Nakon što se podigla velika prašina vezana za priču o prvoj supruzi premijera tzv. Kosova Ramuša Haradinaja, Finkinji Joani Karlson, pokušali smo da saznamo više detalja o njoj i njenom trenutnom životu, ali nismo uspeli u tome.

Na internetu ne postoje gotovo nikakvi relevantni tragovi o njoj, baš kao ni novije fotografije. Neki inostrani mediji opisuju je kao vrlo atraktivnu ženu koja živi luksuznim životom na visokom nivou i koja vodi poslove koji su na indirektan način povezani sa Haradinajevim privatnim kombinacijama mimo politike.

Takođe, neki portali dovode u vezu Joaninu tajnovitost i Haradinajevu povezanost sa tajnim američkim i britanskim službama koje štite i nju i njen identitet, kako bi Haradinaj mogao da obavlja poverene mu političke zadatke bez dodatnog ometanja i uplitanja njegove privatnosti u javnu pojavu.

Za kosovske medije, Haradinaj je ratni heroj, uzoran suprug i otac troje dece, koje je dobio u braku s popularnom voditeljkom Anitom.

Međutim, Božidar Spasić, bivši inspektor i rukovodilac odeljenja u jugoslovenskom SDB, za Espreso, kaže da je ova teorija neosnovana i da Haradinaj nije tako visoko rangiran da bi se njegovim životom bavile službe najvećih svetskih sila:

- Ima velike mistike oko te supruge Ramuša Haradinaja, međutim, notorna je činjenica da se oko njega pravi bespotrebna fama. On nije bio agent britanske ili francuske tajne službe, već je samo koristio kriminalističkim službama tih policija. U vreme kad je sarađivao sa policijama tih država on je bio samo izbacivač iz noćnih lokala i telohranitelj pojedinim mafijaškim bosovima i iz toga je proizilazilo da je cinkario ljude u čijem se okruženju nalazio. U to vreme on nije bio obaveštajno interesantan jer je bio - niko. Nije bio nikakav vojni, niti politički ekspert, već lice koje je stalno bilo na ivici žileta da li će skliznuti u kriminal ili će ostati na toj razini na kojoj se nalazi - smatra Spasić, a potom objašnjava kako je Haradinajeva prva žena zapravo albanskog porekla i kako je odgajana da bude uz svog supruga na tradicionalan način:

- Supruga koju je upoznao ima šiptarsko poreklo iz Albanije, ali je suštinski Finkinja. Smatra se da pripada nordijskim zemljama. Ali, naši podaci su govorili da se radi o porodici koja se svojevremeno, još pre Prvog svetskog rata, preselila iz Albanije na sever Evrope i tako su postali građani te zemlje. On je nju upoznao u noćnom klubu u kojem je ona zapravo bila konobarica, a on je u to vreme bio vratar.

foto: Printscreen

Spasić takođe smatra da Albanci imaju specifičan odnos prema svojim ženama koji je nama po malo nerazumljiv:

- Ne treba praviti famu oko toga da neka služba krije njen identitet, jer je poznato da Albanci ne vole da se zna ništa o njihovim ženama. Sami ste svesni činenice da i visoki zidovi koje dižu oko svojih kuća imaju za cilj da prikriju šta se unutra događa. Kad sam za vreme rata kontaktirao sa Albancima u službi ili uopšte, nikad nisam upoznao, niti su mi dozoljavali da upoznam bilo koju od njhovih supruga, da ih dovedu na večeru ili bilo šta slično. Tako se i Ramuš Haradinaj strogo pridržava te tradicije. Njegova žena, koja inače vrlo atraktivno izgleda, jer joj je on omogućio fantastičan život u bogatstvu - ona stalno putuje po svetu, imaju rodbinu u Švedskoj - iz tih razloga ostaje van fokusa medija i ne eksponira se. Takođe nikad niste mogli da vidite Hašima Tačija sa ženom u nekoj zvaničnoj prilici. Kad su dole prijemi povodom nekih njihovih suludih godišnjica nikad im nije prisustvovala nijedna njihova supruga, osim ako to protokol ne naredi.

Njegova žena, koja inače vrlo atraktivno izgleda, jer joj je on omogućio fantastičan život u bogatstvu - ona stalno putuje po svetu, imaju rodbinu u Švedskoj - iz tih razloga ostaje van fokusa medija i ne eksponira se
Njegova žena, koja inače vrlo atraktivno izgleda, jer joj je on omogućio fantastičan život u bogatstvu - ona stalno putuje po svetu, imaju rodbinu u Švedskoj - iz tih razloga ostaje van fokusa medija i ne eksponira sefoto: Printscreen

Naš sagovornik tvrdi da Joana uvek pomaže Haradinaju kad god je to potrebno i pruža mu razne vrste albija:

- Njegova ideja je da se ona ne eksponira, to nema veze sa njom. Jedino njeno eksponiranje je bilo u Francuskoj kada je Haradinaj pre dve, tri godine bio uhapšen tamo po poternici srpskog Interpola. Ona se tada pojavila da bi se o njemu izgradila slika o tome kako je on civilizovaniji nego što se priča i da bi mu podigla ugled na Zapadu. Nakon toga je opet nestala. Tada je došla sa advokatima jer je najverovatnije jedina bila ovlašćena da potpisuje neke račune u smislu novca kojim je trebao da podmićuje koga je trebalo tada - kaže Spasić i objašnjava specifičnost aranžamana albanskih vođa sa svojim lepšim polovinama:

foto: Printscreen

- Kad se radi o Haradinaju i ostalim pripadnicima te okupacione vlasti na Kosovu, naša služba, kao i strane obaveštajne službe znaju da oni imaju minumum po dve do tri žene, koje su potpuno saglasne sa tim odnosom.

BONUS VIDEO:

Cecina podrška Milanu Radoičiću (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.