MIJAILOVIĆ SUMNJA U PAKLENI PLAN KOSOVSKE POLICIJE: Albanci su hteli da pohapse košarkaše i čelnike Partizana!
Foto: Espreso

Direktno sa Jarinja

MIJAILOVIĆ SUMNJA U PAKLENI PLAN KOSOVSKE POLICIJE: Albanci su hteli da pohapse košarkaše i čelnike Partizana!

Predsednik crno-belih se obratio novinarima posle zabrane delegaciji da uđe na teritoriju Kosova i Metohije

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Delegacija Partizana koju su činili košarkaši, legende i čelnici kluba nije mogla da uđe na Kosovo i ode u posetu srpskom narodu u Mitrovici i Leposaviću.

Njima je zabranjen ulaz na teritoriju KiM od strane kosovske policije koja ih je zaustavila na administrativnom graničnom prelazu Jarinje, pod obrazloženjem da nisu najavili službenu posetu, već privatnu.

Zbog toga se posle pregovaranja i čekanja odustalo od daljeg puta i delegacija je krenula nazad za Beograd.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je na Jarinju stao pred novinare i objasnio celu situaciju.

- Mi smo imali želju da odemo u Kosovsku Mitrovicu, u posetu našim ljudima i našim navijačima kojih ima u ko zna kolikom broju. Radovali smo se odlasku, kao što su se oni radovali dolasku. Slali su nam poruke i željno nas iščekivali. Plan je bio da se vidimo s njima i da odigramo utakmicu u Leposaviću protiv Trepče. Zabranili su nam prolaz sa ne znam ni ja kakvim razlogom. Policajac koji je šef smene je rekao da mu je stigla zabrana iz Prištine i da ne može da nas pusti, kao i da je njegov ministar u Prištini, a ne u Beogradu. Tako da on nije dužan da nama ništa obrazlaže - rekao je Mijailović.

1 / 6 Foto: Espreso

- Ono što je interesantno je da su prvom automobilu u kome je bio potpredsednik Milan Iskrin, policajci "savetovali" da pošto nismo najavljeni da bi trebalo da pređemo "preko brda", a verujem da bi nas tamo onda čekala njihova policija i hapšenje kao što se to dogodilo Marku Đuriću (direktoru kancelarije za KiM prim. aut.) - poručio je Mijailović.

Prvi čovek Partizana je rekao još da su oni došli kao sportisti, a ne kao političari. A šta je još imao da kaže možete pogledati i poslušati na snimku ispod.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.