VUČIĆ ZAHVALIO HANU NA PODRŠCI: Preko njega poslao u Prištinu MOĆNU PORUKU
Hvala, ali nema popuštanja Albancima, Foto: Beta

pre prištine posetio beograd

VUČIĆ ZAHVALIO HANU NA PODRŠCI: Preko njega poslao u Prištinu MOĆNU PORUKU

Vučić je zahvalio Hanu na razumevanju situacije i na želji da problem reši, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti

Objavljeno: 14:25h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom, da je povećanjem taksi na srpsku robu, koje je uvela Priština, dodatno prekršen sporazum CEFTA i da te mere vode ka punoj destabilizaciji regiona, to jest da mogu dovesti do dublje eskalacije.

- Vučić je zahvalio Hanu na razumevanju situacije i na želji da problem reši, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalje evropske integracije. On je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog s Prištinom, nakon što Priština povuče neodgovorne poteze - navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije je ponovio da Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner kako u regionu, tako i u Evropi i svetu.

Han je izjavio da dugotrajna stabilnost zahteva pomirenje i dobrosusedske odnose i izrazio punu podršku naporima da se kriza reši mirnim putem, uz poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kao i postignutih regionalnih sporazuma.

Vučić je danas u Beogradu razgovarao sa Hanom o potezima Prištine, kojima su uvedene i povećane takse na proizvode iz Srbije i BiH, kao i o regionalnoj stabilnosti.

Han će danas posetiti i Prištinu gde se očekuje sastanak sa kosovskim zvaničnicima Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem i Kadrijem Veseljijem.

BONUS VIDEO:

Muzej "Staro selo" u Sirogojnu

(Espreso.co.rs/BETA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.