PACOLI I ALBANCI BRUTALNO UCENJUJU GDE GOD STIGNU! Stigao je najnoviji ULTIMATUM Srbiji
Imao podršku Albanije: Bedžet Pacoli, Foto: Fonet

ima li kraja

PACOLI I ALBANCI BRUTALNO UCENJUJU GDE GOD STIGNU! Stigao je najnoviji ULTIMATUM Srbiji

Nemaju granice u svom ludilu...

Objavljeno:

Ministri spoljnih poslova balkanske šestorke potvrdili su tokom jučerašnjeg sastanka u Budvi da je budućnost regiona u EU, te da je to jedini okvir koji garantuje dalji razvoj i stabilnost regiona i Evrope. Međutim, nije sve prošlo u protokolarno mirnoj atmosferi.

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli tražio je da se u zajedičku izjavu sa sastanku unesu određene izmene, našta su negativno reagovali njegov kolega iz BIH Igor Crnadak i srpski predstavnici na sastanku. Pacoli je tražio uzajamno poštovanje Kosova u sprovođenju CEFTA sporazuma, a podržao ga je albanski kolega Ditmir Bušati.

Albanski ministar spoljnih poslova je ocenio da je Pacolijev predlog dobar i da predstavlja kompromisno rešenje.

Nakon kraće debate, Bušati je rekao da ako se Bosna i Srbija ne slože sa sovim predlogom, Albanija i Kosovo će morati da "štite svoje interese", što neće doprineti kompromisnom rešenju.

On je takođe zapretio da će Albanija stati na stranu Kosova po svim pitanjima i tako onemogućiti kreiranje zajedničkog teksta.

Sastanak je na kraju završen zajedničkim saopštenjem, nakon što su, kako navode albanski mediji, Srbija i BIH pristale na kompromisno rešenje.

BONUS VIDEO:

AUTOMOBIL SLETEO S PUTA NA AUTOBUSKO STAJALIŠTE! Ima poginulih u nesreći na auto-putu za Zagreb! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/KosovaOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.