ZABRINJAVAJUĆA NAJAVA MINISTRA LONČARA: Mogući problemi u funkcionisanju zdravstvenih ustanova na Kosovu
Ministar je najavio ozbiljne probleme, Foto: Beta/Slobodan Miljević

neizvesno

ZABRINJAVAJUĆA NAJAVA MINISTRA LONČARA: Mogući problemi u funkcionisanju zdravstvenih ustanova na Kosovu

- Niko nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna tišina sa njihove strane - naveo je Lončar

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da građani na Kosovu trenutno nemaju razloga za brigu jer svu neophodnu medicinsku pomoć mogu da dobiju u zdravstvenim centrima, ali da će u budućnosti biti problema sa lekovima, ukoliko se nastavi politika povećanja taksi na proizvode iz Srbije.

- Trenutno je tako da svega ima dovoljno i građani ne moraju da idu u zdravstvene centre u Srbiji, ali ako se ovako nastavi i u narednim danima biće to ozbiljan problem, jer nećemo moći tako da funkcionišemo - rekao je Lončar za RTS.

On je osudio ponašanje međunarodnih zdravstvenih organizacija, jer nisu pokazale zainteresovanost za probleme Srba na Kosovu.

- Niko nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna tišina sa njihove strane - naveo je Lončar.

Direktorka Apotekarske ustanove u severnoj Kosovskoj Mitrovici Ljiljana Delibašić kazala je za RTS da su rafovi državnih apoteka prazni i da nema lekova za hronične bolesnike, ali da je takva situacija od potpisivanja Briselskog sporazuma.

- To traje nekoliko godina unazad, otkako se počelo sa primenom dela Briselskog sporazuma i kada u postale neophodne posebne dozvole za dopremanje lekova - rekla je Delibašić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.