SRBI, SAD IMA DA BOJKOTUJEMO SVE VAŠE PUTEVE, PA DA VIDIMO: Evo šta nam je sve napisao Albanac koji je MNOGO LJUT!
Albanci najavili bojkot srpskih puteva, Foto: Privatna arhiva

strašno

SRBI, SAD IMA DA BOJKOTUJEMO SVE VAŠE PUTEVE, PA DA VIDIMO: Evo šta nam je sve napisao Albanac koji je MNOGO LJUT!

On je napisao da alternativni put nije samo za kamione, već i za celu albansku dijasporu

Objavljeno:

Posle informacije koju su plasirali kosovski mediji, da roba iz evropskih zemalja čija je krajnja destinacija Kosovo ne može da ide srpskim putevima, da se kamioni sa robom zaustavljaju i vraćaju nazad, redakciji Espresa javio se Albanac koji nam je rekao da će ubuduće da bojkotuju sve srpske puteve.

Albance nije mrzelo pa su čak i nacrtali mapu na kojoj se nalaze putevi koje treba izbegavati i koristiti alternativne pravce, preko dela Albanije, da bi roba došla na Kosovo. Na taj način su praktično pozvali na bojkot srpskih drumova, čineći celu situaciju još apsurdnijom.

Albanac koji nam se javio napisao je da alternativni put Slovenija - Hrvatska - Crna Gora - Albanija - Kosovo - Makedonija, nije put samo za kamione, već i za celu albansku dijasporu, kako bi izbegli duge kolone i čekanje na srpskim granicama.

- Srbija se ponaša sa albanskom dijasporom kao da su njihovi građani, pa se pravi mutava jer tako treba. Nije tako. Većina je samo u tranzitu kroz Srbiju. Nama je preko glave da čekamo satima na srpskim granicama, nama je preko glave da odgovaramo graničarima koliko para nosimo sa sobom, jer oni insistiraju da im kažemo. Pa otvaranje haube, auta, pa kontrole bez veze koje nemaju ništa zajedničko jer mi nismo srpski državljani - napisao je Albanac.

On je rekao da im je ovih stvari više preko glave.

- Čekaš 8 sati na ulaz u Srbiju i toliko za izlaz, gde to ima nego u Srbiji. Zato ćemo mi alternativnim putem od sad. Dosta više. Mi ćemo da bojkotujemo puteve Srbije sve dok srpske vlasti ne preuzmu konkretna dejstva i da granice budu funkcionalne, a ne da se putnici koji putuju kroz Srbiju maltretiraju, posebno kad je špic. Sledi dogovor Hrvatska - Crna Gora - Albanija - Kosovo i albanska dijaspora da alternativni put bude otvoren bez ikakve kontrole za iseljenike u Evropi, a vi se pravite i dalje pametni i držite ljudi za džabe na granici satima. Da vidimo ko gubi - napisao je Albanac.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.