UDAREN PEČAT VELIKE ALBANIJE U PEĆI? Ove sporazume su potpisali Rama i Haradinaj
Foto: Printscreen/ Facebook/ Ramush Haradinaj

PAO POTPIS

UDAREN PEČAT VELIKE ALBANIJE U PEĆI? Ove sporazume su potpisali Rama i Haradinaj

Ujedinjuju se...

Objavljeno: 13:04h

Potpisani su sporazum o priznanju vozačkih dozvola, o zajedničkoj carinskoj kontroli na graničnom prelazu Morina, kod Vrmice, o javnom dugu i zajedničkoj saradnji sa međunarodnim finansijskim organizacijama, o ukidanju rominga, saradnji iz oblasti omladine, o saradnji iz oblasti zdravstva.

Takođe, potpisani su i sporazumi o priznanju fitosanitarnih i veterinarskih uverenja, sporazum o stvaranju zajedničke Privredne komore Kosova i Albanije i sporazum iz oblasti priznanja industrijske svojine.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je danas, otvarajući zajedničku sednicu s vladom Albanije, da će potpisivanjem devet sporazuma i protokola predstavnika kosovske i vlade Albanije dovesti do približavanja u budućnosti, sve dok se dve ekonomije ne ujedine.

- Znam da ljudi na Kosovu i Albaniji očekuju više od ove dve vlade i odavde ćemo nastaviti da radimo i bavimo se suočavanjem sa mnogim izazovima - ukazao je kosovski premijer.

- Danas je Kosovo strana za kontakt sa EU, SSP, koja istovremeno ispunjava sve kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje da se naše pravo poštuje od institucija EU - rekao je Haradinaj, a prenose albanski mediji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.