ZAŠTO ĆUTIŠ, HAŠIME, MACA POJELA JEZIK? Albanski mediji RAZAPELI TAČIJA!
Tači se ne oglašava, Foto: Fonet

situacija na kim

ZAŠTO ĆUTIŠ, HAŠIME, MACA POJELA JEZIK? Albanski mediji RAZAPELI TAČIJA!

Tači nije reagovao na današnje jutarnje akcije na severu

Objavljeno:

Hašim Tači je u potpunoj tišini od srede, kada je Haradinajeva vlada donela odluku da takse na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine poveća za 100 odsto, pišu albanski mediji na Kosovu i navode da su protiv ove odluke danas održani protesti u severnoj Mitrovici.

Odluka o naplati poreza je doneta u vreme produbljivanja sukoba Tači - Haradinaj, pišu mediji. Ramuš Haradinaj rekao je da nije razgovarao sa Hašimom Tačijem o blokadi koju je vlada stavila na srpske proizvode. Tači nije reagovao na današnje jutarnje akcije na severu, gde je policija uhapsila četvoricu Srba. - Udaljavanje Hašima Tačija od važnih pitanja u zemlji je nastavak prakse i njegovih zakasnelih reakcija. Poslednji slučaj, skandal sa sinom Špenda Makhunija, kojem je zaplenjeno nelegalno oružje, nož i droga iz Kosovske policije - pišu mediji. Sukob Haradinaja i Tačija započeo je pošto je izostala premijerova podrška predsedniku za ideju o promeni granica, pišu mediji.

Odnosi među njima su zategnuti otkako je kancelarija predsednika Hašima Tačija uputila Ustavnom sudu vladu koju je predvodio Ramuš Haradinaj, odnosno Tači je želeo da zna da li je odluka Vlade o prenosu imovine Agencije za privatizaciju na administraciju opština ustavna. Međutim, u pogledu poreza na srpske proizvode i proizvode iz Bosne i Hercegovine, Aleksander Vučić je ozbiljno reagovao. Negativna reakcija je takođe došla iz kancelarije EU, piše Gazetaexpress. U međuvremenu, sa današnjeg sastanka Ramuša Haradinaja sa ambasadorima KVINT-e i predstavnikom kancelarije EU na Kosovu, on je naglasio da se odluka o porezu na srpske proizvode neće ukinuti i da je do toga došlo nakon kontinuiranih prepreka koje Srbija čini Kosovu.

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs / Gazetaexspress.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.