HARADINAJ SE ZNOJIO, AMBASADORI GLEDALI U NEVERICI: Evo šta je Ramuš ispričao predstavnicima ZAPADA
Ramuš Haradinaj, Foto: AP

NEGIRA

HARADINAJ SE ZNOJIO, AMBASADORI GLEDALI U NEVERICI: Evo šta je Ramuš ispričao predstavnicima ZAPADA

Premijer tzv. Republike Kosovo, Ramuš Haradinaj, bio je domaćin sastanka sa misijom Sjedinjenih Država, ambasadora Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije i predstavnika Kancelarije EU za Kosovo

Objavljeno: 15:19h

Ramuš Haradinaj je obavestio ambasadore Kvinte o nedavnim političkim događanjima i odluci Vlade Kosova da odredi 100% povećanja taksi za proizvode koji potiču iz Srbije i Bosne i Hercegovine, rekavši da je "Vlada Kosova primorana da preduzme ovu akciju prateći trenutne prepreke koje Srbija čini na Kosovu".

Na hitno zakazanom sastanku, Haradinaj je "uverio ambasadore da je politička i bezbednosna situacija na Kosovu mirna i Vlada se obavezala da održava red i mir za sve građane Republike Kosovo, odbijajući "dezinformacije da tzv. humanitarna kriza na severu zemlje", prenose mediji u Prištini. On je rekao da su "izjave o navodnoj humanitarnoj krizi na severu zemlje propaganda, lažne i neprihvatljive u odnosu na realnost na terenu".

Haradinaj je rekao da "građani ove zemlje, bez obzira na nacionalnost, neće oskudevati u hrani i lekovima, kao i da su izjave srpskih političara samo jedna propagandna akcija, netačna i neprihvatljiva".

On je istakao da je "Kosovo posvećeno tome da obezbedi mir i stabilnost za sve građane Kosova i pozivao je sve svoje građane i predstavnike institucija, političkih stranaka, gradonačelnike, posebno one na severu, da doprinesu održavanju i unapređenju javnog mira, u službi mira i stabilnosti". Haradinaj se zahvalio ambasadorima na "stalnoj podršci u svim procesima i pozvao ih da budu objektivni u vezi sa procenom situacije u zemlji, ponavljajući još jednom da će odluka Vlada Kosova ostati na snazi do ostvarivanja ciljeva Vlade Kosova".

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs / Telegrafi.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.