VELIKA DRAMA NA KOSOVU: Albanski specijalci ROSU zauzeli Severnu Mitrovicu, PUCA SE PO GRADU, HAPSE SRBE!
Drama na Kosovu, Foto: Youtube

strašno

VELIKA DRAMA NA KOSOVU: Albanski specijalci ROSU zauzeli Severnu Mitrovicu, PUCA SE PO GRADU, HAPSE SRBE!

Stanje na severu je dramatično

Objavljeno: 09:03h

Pripadnici albanske specijalne jedinice na Kosovu, ROSU, zauzeli su u toku noći sa više od 40 vozila strateške punktove u severnoj Kosovskoj Mitrovici i uhapsile dve osobe srpske nacionalnosti.

Kako piše Kurir, pripadnici Rosu upali su jutros oko 4 sata u Kosovsku Mitrovicu i uhapsili Dragišu Markovića, suspendovanog pripadnika KPS.

Marković je, kako piše Kurir, uhapšen pred decom.

U Mitrovici su se oglasile sirene, a kako javlja dopisnik RTS, čuli su se i pucnji.

Narod je izašao na ulice, a u 12 sati će biti održan protest.

Kako je rekao Goran Rakić, pripadnici ROSU su pored Dragiše Markovića uhapsili i Sašu Ćurćića i odveli ih u nepoznatom pravcu.

ROSU je za ovu akciju iskoristio izgovor da tragaju za osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, a na njihovoj meti je navodno Milan Radonjić, koga su albanski mediji, ali i neki mediji u Srbiji, osumnjičili za razna krivična dela.

Predsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je jutros da su pripadnici jedinice Rosu uhapsili troje Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici, pod sumnjom da su povezani sa ubistvom lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića što je, prema njegovim rečima, brutalna laž.

- To je brutalna laž jer pokušavaju da zamaskiraju zatrašivanje gradjana - kazao je Simić za RTS i dodao da je medju uhapšenima i jedan policijac.

- Svi su uhapšeni po istom scenariju, uz upotrebu sile, pretnje i zastrašivanje - rekao je Simić.

Kao povod za upad na sever iskorišćen je, piše Informer, i zahtev prištinskog tužilaštva za saslušanje lidera PSG Saše Jankovića o ubistvu Olivera Ivanovića. Janković, navodno, ima saznanja da se ubice Ivanovića kriju u severnoj Mitrovici, piše Informer. Stanje na severu je dramatično, situacija se menja iz minuta u minut, a lokalni Srbi se samoorganizuju i spremaju otpor.

Pripadnici ROSU su opkolili zgradu u kojoj živi potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić. Iz te zgrade izveli su jednu osobu sa lisicama na rukama.

Pripadnici ROSU zatim su ispalili više rafalnih pucnjeva u vazduh i otišli u južnu Mitrovicu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.