ODSUSTVOVAO: Kosovski ministar policije zbog optužnice nije u Dubaiju
interpol / Ilustracija, Foto: Profimedia

otkriveno

ODSUSTVOVAO: Kosovski ministar policije zbog optužnice nije u Dubaiju

Inače, Mustafa je prilikom stupanja na dužnost ministra policije rekao da je članstvo u Interpolu, borba protiv kriminala i korupcije, implementacija SSP njegov prioritet

Objavljeno:

Kosovski ministar unutrašnjih poslova nije deo kosovske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju zbog toga što se, kako prenose prištinski mediji, protiv njega vodi krivični postupak zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.

Kako prenosi prištinska GazetaExpress u optužnici se navodi da je pre četiri godine Mustafa nepažnjom ugrozio javni saobraćaj i živote ljudi, te izazvao materijalnu štetu.

Udes se ogodio na autoputu Ferizaj-Priština, u selu Prelez.

Tom prilike ozbiljne telesne povrede zadobile su dve osobe, dok su ostali imali lakše povrede.

U tom udesu je bilo i materijalne štete na vozilima koja su učestvovala u saobraćaju.

Mustafa je pre oko mesec dana preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova i članstvo Prištine u Interpolu smatrao je veoma važnim.

Prištinski Ekpress je ranije izvestio da je Mustafa jedan od ministara sa opstužnicom i da zato nije u kosovskoj delegaciji u Dubaiju.

Inače, Mustafa je prilikom stupanja na dužnost ministra policije rekao da je članstvo u Interpolu, borba protiv kriminala i korupcije, implementacija SSP njegov prioritet.

U odgovoru listu Insajderi, savetnik ministra, Obilić Mucolji kazao je da Mustafa nije deo delegacije u Dubaiju po odluci prištinske vlade.

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.