HEROJ ALEKSANDAR KOGA SU ALBANCI RANILI NA KOSOVU: Repetirao mi je pištolj pred očima! Ni mecima me neće oterati!
Aleksandar Jevtić, Foto: Printscreen/ TV Most

NE DA SE

HEROJ ALEKSANDAR KOGA SU ALBANCI RANILI NA KOSOVU: Repetirao mi je pištolj pred očima! Ni mecima me neće oterati!

Srećnom okolnošću smatra to što je i pored povrede ostao pribran i uspeo da pozove policiju

Objavljeno:

- Shvatam da sam ispao kolateralna šteta zato što sam Srbin. Iako se nisam uplašio niti pokolebao u nameri da ostanem na Kosmetu, osećam se loše kada pomislim šta mi se dogodilo. I moj slučaj je živi primer da Albanci kad god požele, u bilo koje doba i na bilo kom mestu mogu napasti Srbe bez ikakve odgovornosti, dok mi snosimo posledice, baš kao i ja ovaj metak, koji mi stoji u desnoj nozi već tri i po meseca.

Ovim rečima Aleksandar Jevtić (21) iz Suvog Dola kraj Mitrovice objašnjava, za “Novosti”, osećaj nemoći i revolta koji ga i dalje ne napušta. Osećaj nevine žrtve, jer su ga ni krivog ni dužnog krajem juna u mitrovičkom naselju napali i ranili Albanci.

I dok se priseća kako je napadnut neočekivano i iz čista mira, Aleksandar, koji uprkos povredi pokušava normalno da hoda, kaže da su traume od napada ipak još prisutne.

- Te večeri, tačnije predveče, krenuo sam u šetnju i na ozloglašenoj raskrsnici u mom naselju, naišao je auto “golf četvorka karavan” u kojem su bila dva mladića nešto starija od mene. Jedan je odmah izašao, presreo me i repetirao pištolj ispred mojih očiju. Prvo me je drškom pištolja udario po glavi a pošto sam se izvio od udarca, on se malo udaljio i opalio metak pogodivši me u potkolenicu - priseća se nemilog događaja Aleksandar, koji je potom hitno smešten na odeljenje ortopedije KBC u Kosovskoj Mitrovici.

Srećnom okolnošću smatra to što je i pored povrede ostao pribran i uspeo da pozove policiju, ali se priseća da su mu roditelji Bogoljub i Slađana bili jako zabrinuti.

- Otac i majka, kao i sestre koje su udate i žive u Zvečanu i Nišu i još ne mogu da se pomire sa činjenicom da sam napadnut ni kriv ni dužan i da ću živeti sa metkom u nozi, jer se zbog mesta gde sam pogođen, ne preporučuje operacija - pojašnjava ovaj mladić, student Više elektrotehničke škole u Zvečanu, koji se ipak nada nekom zaposlenju kako bi se, kaže, trajno “vezao” i ostao da živi u Mitrovici. I uprkos tome što ne zaboravlja nemio događaj, ovaj vedar mladić, od svega više, kaže, čak i od povrede, žali što počinioci nisu pronađeni i kažnjeni.

- U policiji kažu da još uvek tragaju za napadačima a da za one koji su prvi bili osumnjičeni nema dokaza - govori Aleksandar, koji planira da podnese tužbu uprotiv N. N. počinioca. Ipak, uveren da kao što ni policija nije otkrila počinioce, da ni kosovsko pravosuđe neće kazniti odgovorne, razmišlja da tužbu preda inostranim sudskim istancama i to ne zbog nadoknade već zbog, kako kaže, nepravde koja mu je pričinjena i osionosti Albanaca. On na svom primeru želi da pokaže da na Kosmetu nema osnovnih ljudskih prava za Srbe.

SISTEMATSKO ZASTRAŠIVANjE

Opominjući na brojne incidente i napade na Srbe u multietničkom naselju Suvi Do, Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice ističe da je neophodno veće prisustvo policije u ovom naselju. Takođe, dr Milan Ivanović, direktor KBC u Mitrovici podseća da je noć pre ranjavanja srpskog mladića kamenovana srpska ambulanta, što je bio četvrti napad na tu ustanovu u toku dva meseca.

- Albanci planski i sistematski nastoje da otežaju život Srba u ovom naselju i izvrše etničko čišenje kako bi se približili Severnoj Mitrovici - ističe dr Ivanović.

Bonus video

PORODICA GARIP ŽIVI U KONTEJNERU BEZ STRUJE I VODE! Otac i 4 dece su izbačeni iz stana, a sada im preti ULICA!

(Espreso.co.rs/ Novovsti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.