Tačijeva krvava saradnja sa Nigerijcem: Trgovali organima Srba po celom svetu! (FOTO)

BOG ĆE DA IM SUDI

Tačijeva krvava saradnja sa Nigerijcem: Trgovali organima Srba po celom svetu! (FOTO)

- Prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima - izjavio je Ndžemanze, predsednik asocijacije nigerijskih lekara
Objavljeno: 09.02.2016. 23:15h
Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji, u saradnji sa bivšim premijerom Kosova Hašimom Tačijem, ali i zvaničnicima Turske i Hrvatske, objavila je nigerijska informativna agencija "Naij".

Islamska država htela da ubije Tačija? Bivšem premijeru Kosova stizale ozbiljne pretnje!​

Predsednik asocijacije Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan u Overiju, glavnom gradu te nigerijske države.

- Prvi put u istoriji jedna Vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima - izjavio je Ndžemanze.Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenosi "Sputnjik".

- Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj - rekao je Ndžemanze.Podsetimo, tvdrnje o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji prva je iznela u javnost bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, u svojoj knjizi „Lov: Ja i ratni zločinci”, koju je objavila po odlasku sa dužnosti. Del Ponte je iznela podatke da je 1999. godine saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su zatim slani u Italiju, odakle su distribuisani u klinike širom Evrope. U knjizi ona spominje naselje Burel u Albaniji, gde su žrtvama vađeni organi u kući koju ona u knjizi naziva "žuta kuća".

Ofarbaše Tačija! Nepoznati napadači polili ga bojom usred Prištine!

Prema izveštaju Saveta Evrope od 12. decembra 2010. godine organizator otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima bio je Hašim Tači i Drenička grupa.

(Espreso.rs / Blic)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media