MILO ĐUKANOVIĆ U EU PARLAMENTU GOVORIO O KOSOVU: Ima entuzijazma i u Beogradu i u Prištini!
Foto: Reuter

IZNEO SVOJ STAV

MILO ĐUKANOVIĆ U EU PARLAMENTU GOVORIO O KOSOVU: Ima entuzijazma i u Beogradu i u Prištini!

Đukanović je rekao da "razume potrebu EU da otkloni uzroke kriza kroz koje prolazi i sprovede proces unutrašnje konsolidacije"

Objavljeno:

Crnogorski predsednik Milo Đukanović je u Evropskom parlamentu, u govoru o integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, spomenuo i dijalog Beograda i Prištine.

On je ocenio da je "potrebno uložiti dodatne napore da rezultat ne izostane, jer ima entuzijazma i u Beogradu i u Prištini".

RTCG prenosi da je Đukanović u obraćanju poslanicima izneo i tvrdnju da se "prerano i nedovoljno spremno ušlo u raspisivanje referenduma" u Makedoniji. - Možda je trebalo ostaviti još vremena da se shvati značaj tako važne odluke za budućnost zemlje - rekao je Đukanović.

On je, govoreći o evropskim integracijama, kazao da je "puno ujedinjenje odgovor na sve probleme kroz koje prolazi Evropska unija" i upozorio da se "propusti li EU još jednu priliku da integriše Zapadni Balkan, stvara velika opasnost političkog upliva trećih zemalja koje nemaju iste strateške ciljeve kao EU". Đukanović je rekao da "razume potrebu EU da otkloni uzroke kriza kroz koje prolazi i sprovede proces unutrašnje konsolidacije". - Stoga verujem da će dogledna EU perspektiva regiona značiti vetar u jedra proevropskim elitama i progresivnim snagama koje istrajavaju na kursu integracija - rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.