ZA SADA JE SVE JOŠ POD VELOM TAJNE: Šef NATO-a dolazi u Beograd na razgovor sa Vučićem!
Foto: ap

nezvanično

ZA SADA JE SVE JOŠ POD VELOM TAJNE: Šef NATO-a dolazi u Beograd na razgovor sa Vučićem!

Ni jedna ni druga strana još ne žele da izlaze u javnost sa detaljima u pogledu formata, tema susreta i tačnog datuma

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg dolazi u prvoj polovini oktobra u Beograd, gde će se susresti i razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

To saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima u Beogradu.

Delikatnost same posete, odnosno trenutka i okolnosti u kojima će se ona dogoditi razlog su što i jedna i druga strana još ne žele da izlaze u javnost sa detaljima u pogledu njenog formata, tema susreta i tačnog datuma kada će se odigrati. Šef NATO je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa zvaničnim Beogradom. Pre godinu dana, u Briselu, posle razgovora s Vučićem, Stoltenberg je istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. U više navrata je ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti.

Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba. Poslednji put su bili u kontaktu juče, povodom prisustva jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije, izvan i mimo dogovora, kako je rekao Vučić, pod kojim uslovima se to može dogoditi.

BONUS VIDEO: Espreso u Solunu - Obeležavanje stogodišnjice od proboja Solunskog fronta

(Espreso.co.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.