KAKVA PROVOKACIJA! Specijalci iz Albanije vežbali sa ROSU kraj Gazivoda?!
Foto: EPA

pojačanje

KAKVA PROVOKACIJA! Specijalci iz Albanije vežbali sa ROSU kraj Gazivoda?!

"Indikativno je da su se vežbe izvodile baš ovde gde ima najviše Srba"

Objavljeno:

Srbi na severu Kosova posle iznenadne akcije albanskih specijalnih snaga ROSU i zauzimanja dela hidrocentrale Gazivode preplašeni su od mogućeg ishoda ovakvog poteza Prištine. Naročito što nije isključeno da su prištinske snage imale pojačanje iz Albanije.

Specijalci ROSU zauzeli su nešto pre 11 sati veštačko jezero i hidrocentralu, a akciju je izvelo oko 60 naoružanih specijalaca, a kako nezvnično saznajemo, nije isključeno da su u akciji učestvovali i specijalci iz Albanije, sa kojima kosovske snage ovih dana izvode vežbe u blizini ovog objekta.

Aleksandar Stojanović analitičar iz Kosovske Mitrovice napominje da je odmah bilo sumnjivo da se nešto sprema čim su oni izbarali ovaj deo za „vežbe". „Ne znam da li su i albanske snage učestvovale u ovome ali je indikativno da su se vežbe izvodile baš ovde gde ima najviše Srba.

U svakom slučaju, ovaj potez ROSU možemo posmatrati i kao čin agresije, koji samo unosi više nemira među srpski živalj. S druge strane, ova akcija može da znači i pokušaj Prištine da „zauzme" Gazivode i na taj način spreči dalje pregovore o njima, ali to je čin koji savim sigurno može da nas odvede u novi sukob," zaključuje naš sagovornik.

U međuvremenu regovao je i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića. On je izjavio da je povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila," izjavio je on. Prema saznanjima Sputnjika, situacija na jezeru Gazivode je trenutno mirna, a oko objekta su se do skoro mogli primetiti specijalci ROSU sa fantomkama na glavama. Međutim, objekat je okružen vozilima sa specijalcima ROSU a raspoređeni su na sva tri pravca kojima se objektu može prići. Ova vozila su vidljiva i sa magistrale od Zubinog Potoka ka Brnjaku.

BONUS VIDEO: Čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, Đorđe Mihailović recituje

(Espreso.co.rs / Sputnjik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.