ALBANSKI SPECIJALCI VEZALI SRBE I ZATVORILI U PODRUM: Napad Rosu na Gazivode izveden s kopna i sa jezera!
Foto: AP / Visar Kryeziu

naoružani do zuba

ALBANSKI SPECIJALCI VEZALI SRBE I ZATVORILI U PODRUM: Napad Rosu na Gazivode izveden s kopna i sa jezera!

Izveli su iznenadni napad na sever Kosova i hapsili Srbe koji nisu izvršili nikakva krivična dela

Objavljeno:

Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode!

Kako Kurir saznaje, akciju je izvelo 60-70 naoružanih specijalaca. Specijalci ROSU upali su u objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naime, njih oko 70, upalo je i sa kopna i sa jezera i okružilo pomenuti centar. Specijalci ROSU naoružani do zuba upali su kompleks, vezali nekoliko Srba i zatvorili ih u podrum. Zauzeli su deo brane i odsekli Srbe.

Podsetimo, Gazivode su životno važne za sever Kosova i tamošnje Srbe jer se sa tamošnje hidroelektrane snabdevaju strujom, ali i vodom za piće koju koristi 800.000 ljudi.

Kako Kurir saznaje na licu mesta, oko 60 do zuba naoružanih specijalaca i trenutno se nalazi u blizini Gazivoda, odnosno Sportsko-rekreativnog centra. Oni kontrolišu prilazne puteve samom jezeru, ali nisu ušli na branu elektrane, niti ih ima u postrojenjima, saznaje Kurir na licu mesta.

"Nekoliko specijalaca ROSU imaju fantomke na glavama" tvrde ljudi koji su na licu mesta.

"Jedno vozilo sa specijalcima ROSU se nalazi kod skretanja za Lučku Reku, jedno je kod skretanja za branu, jedno kod Međeđeg potoka... Ta su vozila vidljiva sa magistrale od Zubinog Potoka ka Brnjaku", tvrdi naš izvor.

U međuvremenu je stigla i izjava potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića:

"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila".

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.