PREDSTAVIĆU NOVO LICE SRBIJE: Ana Brnabić prvi put pred Generalnom skupštinom UN-a!
Foto: prentscreen

govor je sama pisala

PREDSTAVIĆU NOVO LICE SRBIJE: Ana Brnabić prvi put pred Generalnom skupštinom UN-a!

Premijerka će noćas, oko 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu, govoriti prvi put pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će noćas, u svom govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih Nacija, predstaviti novo lice Srbije, dosadašnje rezultate, ali i da će kao nezaobilaznu temu pomenuti pitanje Kosova.

"Sama sam pisala govor jer želim da građani znaju koliko mi je važno da predstavim Srbiju na najbolji mogući način. Htela sam da predstavim novo lice Srbije i sve ono što smo uradili u prethodne četiri godine i da kažem šta su naši glavni spoljnopolitički prioriteti, odnosno regionalna stabilnost, evropske integracije, a na unutrašnjem planu digitalizacija i podrška obrazovanju i mladim ljudima u Srbiji", kazala je Brnabić u Njujorku za dnevnik RTS-a.

Prema njenim rečima, nezaobilazna tema govora će biti Kosovo.

"To je nezaobilazna tema i nešto izuzetno važno da kažemo u UN. Da sa jedne strane kažem da i dalje mislim i uvek ću misliti, da ono što je urađeno Srbiji pre 10 godina nije bilo fer, da to nije bilo u skladu sa međunarodnim pravom i standardima, ali da smo, s druge strane, mi odrasli i odgovorni zato što želimo mir i sigurnu budućnost za generacije pred nama", istakla je premijerka.

Premijerka će noćas, oko 02.30 časova po srednjoevropskom vremenu, govoriti prvi put pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.