OTIŠLI U AMERIKU DA TRAŽE PRIZNANJE KOSOVA: Haradinaj i Tači otputovali na Generalnu skupštinu UN-a!
Foto: Profimedia

otputovali

OTIŠLI U AMERIKU DA TRAŽE PRIZNANJE KOSOVA: Haradinaj i Tači otputovali na Generalnu skupštinu UN-a!

Iz kabineta premijera Kosova je saopšteno da će Haradinaj tokom boravka u SAD imati susrete sa visokim zvaničnicima SAD

Objavljeno: 23.09.2018. 21:39h
  • 59

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj otputovali su za SAD gde će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači će zajedno sa suprugom Ljumnijom biti na prijemu koji će u Ujedinjenim nacijama prirediti predsednik SAD Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp.

"Tokom boravka u Njujorku predsednik Tači će imati sastanke sa kolegama iz različitih država sveta, kako bi se produbila bilateralna saradnja i povećao broj priznanja (nezavisnosti Kosova) i povećao broj učlanjenja u međunarodne organizacije“, kaže se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Kosovska delegacija u kojoj su, pored predsednika Tačija, premijer Haradinaj i ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli, će tokom boravka u Njujorku imati mnogobrojne bilateralne susrete sa predsednicima, premijerima i šefovima diplomatija velikog broja država sveta.

Iz kabineta premijera Kosova je saopšteno da će Haradinaj tokom boravka u SAD imati susrete sa visokim zvaničnicima SAD.

"Tokom posete Njujorku premijer Haradinaj će imati susrete sa liderima i predstavnicima raznih država, biće učesnik u radu Generalne skupštine UN-a i tražiti podršku svih da Kosovo bude ravnopravni član međunarodne zajednice“, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.

U agendi premijera će biti informiranje sagovornika o dostignućima, privlačenju direktnih stranih investicija, jačanju bilateralnih odnosa.

U agendi su i susreti sa kolegama iz evropskih država.

Premijer će se u Vašingtonu susresti sa senatorima i kongresmenima i drugim uticajnim ličnostima SAD.

“Amerika je strateški partner Kosova i dosadašnji odnosi će biti i dalje produbljivani“, kazao je Haradinaj.

Kosovski premijer će imati susrete i sa kosovskom dijasporom u Americi.

Bonus video:
 

(Espreso.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media