ZLOUPOTREBILI SLUŽBENI POLOŽAJ: Podignute optužnice protiv najviših KOSOVSKIH ZVANIČNIKA!
Foto: Reuter/Stoyan Nenov

potvrđeno

ZLOUPOTREBILI SLUŽBENI POLOŽAJ: Podignute optužnice protiv najviših KOSOVSKIH ZVANIČNIKA!

Optužuju se za „zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja“, kao i za to da je nezakonitim isplatama navodnim veteranima budžet Kosova oštećen za 68.153.533.14 evra, stoji u saopštenju iz tužilaštva

Objavljeno:

Najviši kosovski zvaničnici našli su se među 12 osoba protiv kojih je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu zbog sumnje da su oštetili budžet u slučaju lažnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, potvrđeno je iz kosovskog tužilaštva.

„Koha“ javlja da su među optuženima ministar Kosovskih snaga bezbednosti Rustem Beriša, zamenik ovog ministra Agim Čeku, te Nuredin Ljuštaku, Sadik Haljitjaha, Škumbim Demaljiaj, Faik Fazljiju, Fadilj Šurdaj, Džavit Jašari, Ćelje Gaši, Šukri Buja, Ahmet Daku i Smalj Eljezaj.

Optužuju se za „zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja“, kao i za to da je nezakonitim isplatama navodnim veteranima budžet Kosova oštećen za 68.153.533.14 evra, stoji u saopštenju iz tužilaštva.

Optužnicom je predloženo i da se lažnim veteranima OVK zabrani isplata nezakonito zarađenih penzija do okončanja krivičnog postupka - dodaje se.

BONUS VIDEO: Vučić sa vojnim vrhom u Generalštabu (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.