KURTI JE LOMIO KRST NA SRPSKOJ CRKVI: Umro je u NAJGORIM MUKAMA, a njegovu porodicu je zadesila STRAŠNA KAZNA!
Foto: Printscreen/Youtube

trpeo nesnosne bolove

KURTI JE LOMIO KRST NA SRPSKOJ CRKVI: Umro je u NAJGORIM MUKAMA, a njegovu porodicu je zadesila STRAŠNA KAZNA!

Martovski pogrom počeo je posle smišljanog emitovanja na RTK da su dvojicu albanskih dečaka Srbi iz Zupča utopili u Ibru, u selu Ćabar kod Zubnog Potoka

Objavljeno:

Alem Kurti, koji je lomio krst na srpskom manastiru na Kosovu pre 14 godina, umro je 2015. godine u prištinskoj bolnici u teškim mukama, posle borbe s rakom koji mu je razorio jetru i pluća.

Članovi njegove porodice su takođe teško oboleli, što je prestravilo ostale Abance. Kurti je tokom martovskog pogroma divljački polomio, a potom bacio krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu.

Pred smrt je, kažu, trpeo nesnosne bolove, a istu sudbinu sada proživljavaju njegova sestra i roditelji. Od Kurtijeve smrti Albanci s Kosova se, kažu srpski sveštenici, plaše i da priđu pravoslavnim svetinjama bojeći se kletve.

– Alem Kurti nije jedini Albanac koji je stradao od kletve i božje kazne jer je oskrnavio našu svetinju , bilo ih je još koji su umirali u mukama. Božja kazna je spora, ali dostižna. Ovo im je svima opomena, za sve one koji bi ubuduće imali takav plan da to ne čine – kaže Velja Stojković, paroh orahovački, koji služi u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Martovski pogrom počeo je posle smišljanog emitovanja na RTK da su dvojicu albanskih dečaka Srbi iz Zupča utopili u Ibru, u selu Ćabar kod Zubnog Potoka. Istraga Unmik policije je utvrdila da su optužbe bile lažne.

– Rada Vujović, jedna od dvadesetak Srba preostalih u urbanom delu Kosova Polja, kaže da je tog 17. marta 2004. godine celo Kosovo Polje bilo u plamenu. Ona se zatekla u zgradi Unmik policije u Prištini, a Srbima je rečeno da ni po cenu života ne izlaze iz prostorija.

Sutradan su ih prebacili u Mašinski park – zgrada Ju programa, gde je bilo oko 400 Srba, od kojih pedesetak dečaka i devojčica mlađih od 15 godina.

– Videvši da Kosovo Polje gori, da je ubijeno troje, jedan poliven benzinom i spaljen, da gori Dom zdravlja i da se pacijenti iz ruske bolnice evakuišu, mi u Ju programu odlučili smo da postavimo živi štit. Stariji su s motkama i gvozdenim šipkama zalegli ispred ulaza, žene s kantama vode su čekale u hodnicima – priseća se i Dragana Košanin.

BONUS VIDEO: ESPRESO u akciji SMS za Dukija!

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.