DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO KOLINDI: Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsedniku!
Foto: Beta

HRVATSKA ZASTAVA

DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO KOLINDI: Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsedniku!

Grabar-Kitarović danas je rekla da se Hrvatska zastava vijorila u Kninu i pre njegovog govora i da će se vijoriti i ubuduće

Objavljeno:

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je, reagujući na izjavu Aleksandra Vučića na Kosovu, rekla da se Hrvatska zastava vijorila u Kninu i pre njegovog govora i da će se vijoriti i ubuduće.

Vučić je u obraćanju narodu na Kosovu i Metohiji, između ostalog, rekao da se "danas u Kninu vijori hrvatska šahovnica koje tamo nikad nije bilo", preneo je Index.hr.

Ona je rekla i da ne vidi "zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku" jer, kako je navela, "mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet".

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović foto: AP

- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati danas čine većinu u Kninu, kada je po popisu iz 1991-e godine tamo živelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata - rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Kako je u reagovanju na izjavu Grabar Kitarović rekao Dačić, dvadeset godina kasnije, posle zločinacke akcije Oluja, tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba.

- Šta je to ako nije etničko čišćenje? Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsedniku - poručio je šef srpske diplomatije.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.