DAČIĆ OŠTRO O DANAŠNJIM BLOKADAMA NA KOSOVU: Oni su i nastali kao banda, navikli su da ovako deluju
Foto: Marina Lopičić

o efektima posete

DAČIĆ OŠTRO O DANAŠNJIM BLOKADAMA NA KOSOVU: Oni su i nastali kao banda, navikli su da ovako deluju

Od 1999. svega 1,9 odsto Srba se vratilo, od svih koji su proterani sa Kosova

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su još od 1999. godine kontrolu na mostu u Kosovskoj Mitrovici preuzeli Srbi, tako da je tu značajno drugačija situacija nego u drugim mestima gde maltretiraju Srbe.

"Od 1999. svega 1,9 odsto Srba se vratilo, od svih koji su proterani sa Kosova. Kako oni mogu uopšte u ovoj sredini da planiraju i organizuju svoj život", rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da su efekti Vučićeve posete Kosovu nadmašili ove dnevno političke stvari.

"Oni su navikli da reaguju ovako, i ovo je način funkcionisanja sa kojim smo se oduvek suočavali. Oni su i nastali kao banda. Oni su navikli na ovakav način delovanja", rekao je Dačić.

On je rekao da bez obzira da li će biti nekog trajnog rešenja ili ne, Dačić je rekao, Srbija mora na ovakav način kao što je Vučić uradio treba samo da nastavimo.

"Ni jedna poseta nije bila ovako značajna i bitna kao ova danas. Ovako sada treba da nastavimo dalje. Albanci se trude da preotnu većinu makar na jugu. Mi ovih deset opština treba da pomažemo maksimalno, jer to je Srbija na Kosovu", rekao je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.