OVO JE SIGNAL DA SRBI NISU DOBRODOŠLI! Stefanović o složenoj bezbednosnoj situaciji na Kosmetu gde se nalazi srpski predsednik
Foto: Printscreen/RTS1

drama!

OVO JE SIGNAL DA SRBI NISU DOBRODOŠLI! Stefanović o složenoj bezbednosnoj situaciji na Kosmetu gde se nalazi srpski predsednik

Poseta presednika Vučića Kosmetu je složena u bezbednosnom smislu

Objavljeno: 09.09.2018. 08:35h
  • 3

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za RTS da se situacija na Kosmetu prati iz minuta u minut i da se usložnjava. Ovo je ispit i za kosovsku policiju i Kfor jer su oni dužni da obezbede posetu predsednika Srbije južnoj srpskoj pokrajini.

Poseta presednika Vučića Kosmetu je složena u bezbednosnom smislu, ne mogu reći da je njegova bezbednost neposredno ugrožena, ali okolnosti su teške, rekao je ministar Nebojša Stefanović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Istakao je da su veterani, pogotovo iz Drenice pozvali stanovništvo i bivše borce OVK da se okupe na putu ka Banjama i sa nekoliko kamiona, putničkim vozilima i gomilom materijala spreče predsednika da dođe u srpsko selo.

Situacija koja se usložnjava se, rekao je Stefanović, prati iz minuta u minut.

"Tokom noći prijavljeni su i rafali našim obaveštajcima, sagledava se bezbednost predsednika i mogućnost da se bez incidenta dođe do Banja. Videćemo koliko će biti moguće", naveo je Stefanović.

Ovo je, ističe, ispit za kosovsku policiju i Kfor koji su dužni da obezebede posetu predsednika Srbije.

"Videćemo koliko će biti profesionalni i pokazaće se koliko prištinske vlasti stoje iza ovakvog događaja. Ovo je signal Srbima da nisu dobridošli", rekao je Stefanović.

Ukazuje da su rizici, pored izbijanja incidenta sa vatrenim oružjem i bezbednost srpskog stanovništva koje tu živi, a koje je okruženo većinski albanskim stanovništvom.

Bonus video: 

(Espreso.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media