MI KAO NACIJA NESTAJEMO, ALBANCI SU MLAĐI OD NAS U PROSEKU 17 GODINA: Vučić se u Zvečanu sastao sa KOSOVSKIM PREDSTAVNICIMA SRBA!
Foto: Filip Plavčić

obraćanje predsednika

MI KAO NACIJA NESTAJEMO, ALBANCI SU MLAĐI OD NAS U PROSEKU 17 GODINA: Vučić se u Zvečanu sastao sa KOSOVSKIM PREDSTAVNICIMA SRBA!

On je danas posetio Zubin Potok, Gazivode, a potom i Ibarsko Postenje, gde je obišao gazdinstvo porodice Kovačević

Objavljeno: 21:53h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić se nakon obraćanja na zatvaranju Biznis foruma u Leposaviću, uputio ka Zvečanima gde je vodio sastanak sa političkim predstavnicima sa Kosova i Metohije u zgradi opštine.

On je prvog dana posete obišao Zubin Potok, Gazivode, a potom i Ibarsko Postenje, gde je obišao gazdinstvo porodice Kovačević.

21.15 - Svima vama hvala koji predstavljate naš narod što ste bili sve vreme sa nogama na zemlji. Poslednji je čas, nas je između 5 i 6 odsto na KiM... Pitanje je da li postoji šansa da nešto sačuvamo i vratimo u bilo kom smislu. Ali ako postoji i mrva šanse to moramo da odgovorno uradimo. I ako vas pritiskaju, bilo ko to bio Albanci ili Englezi, vi im recite - Da je to onaj naš Vučić. Ja mogu da primim te udarce. Mi moramo da čuvamo svakog čoveka, svako dete... Svaku kuću moramo da čuvamo.

21.13 - Važno mi je da za svaku opštinu uradimo sve što možemo. Hoćemo da vi ostanete da živite ovde.

21.10 Pokazali smo ozbiljnim reformama da smo u stanju da ekonomski dobijemo značajan primat na Zapadnom Balkanu a zatim iz toga da imamo veći politički uticaj, pa ćemo se okrenuti problemu sa demografijom. Mi kao nacija nestajemo, albanci su visoko fertilni i u proseku mlađi od nas 17 godina!

21.04 - Šta treba, da kazem da podelimo puške, pa da branimo Kosovo? Ja to necu da radim jer ne želim da vaše porodice oteram u crno. Ja moram da mislim i o vašoj deci. Jerotić je jos 1987. napisao jedan sjajan tekst zašto se ne zapitamo ima li malo naše krivice? Koliko smo kuća prodali, koliko stanova, koliko smo stanovništva izgubili? Kad je Miloševic došao u Gazimestan 17 odsto Srba je bilo, neke nade je bilo, a onda smo ostali bez Knina.

21.02 - Važno je da se Srbi i Albanci dogovore, jer ako budemo čekali na neke zapadne zemlje nećemo se dogovoriti još pet miliona godina. Nisam siguran da će naša borba u u smislu nalaženja rešenja uroditi plodom. Ali hoću da u istoriji ostane zabeleženo da smo pokušali da se dogovorimo sa Albancima.

21.00 - Naše je da se borimo za opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Drago mi je što ste vi uspeli uprkos svim naporima da se napravi razdor u Srpskoj listi.

Aleksandar Vučić i Marko Đurić
Aleksandar Vučić i Marko Đurić foto: Filip Plavčić

20.57 - Naši razgovori su veoma teški. Nisam neko ko bi mogao da vam da neku optimističnu prognozu. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo za naš narod. Nagledao sam se mnogo junaka što reče Tijanić koji bi dali život za KiM ali ne bi ni dana živeli na Kosmetu. Ima i onih koji bi tražili da priznamo Kosovo. Najmanje ima onih koji razumeju situaciju. U tom sudaru onih koji hoće da damo sve i onih koji ne žele ništa da damo tu rešenja nema.

20.55 - Po prvi put, zahvaljujući stanju u srpskom budžetu, možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji. Spreman sam da čujem i predstavnike naših opština, preduzeća...

20.53 - Izvinjavam se što ste čekali. Posle Leposavića sam imao dug razgovor sa Erdoganom.

20:51 - Predsednik Vučić je stigao u zgradu opštine Zvečan

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.