ISTORIJSKI TRENUTAK KOJI ĆE SVI PAMTITI! Vučić se obratio naciji na Gazivodama: Ideja nam je dugotrajan mir između Srba i Albanaca (VIDEO)
Foto: Printscreen/RTS 1

to je to!

ISTORIJSKI TRENUTAK KOJI ĆE SVI PAMTITI! Vučić se obratio naciji na Gazivodama: Ideja nam je dugotrajan mir između Srba i Albanaca (VIDEO)

Vučića je dočekala ogromna srpska zastava i mnoštvo oduševljenog naroda

Objavljeno: 16:14h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se Srbima na Kosovu i Metohiji sa Gazivoda gde se nalazi u okviru posete južnoj srpskoj pokrajini.

Vučića je dočekala ogromna srpska zastava i mnoštvo oduševljenog naroda.

Na putu do Gazivoda raspoređene su jake mere bezbednosti naoružane dugim cevima.

Predsednik se obratio svim prisutnima i rekao šta je cilj njegove posete:

- Ovde u Zubinom Potoku ćemo obnoviti Simpo pogon, napravićemo pogon za preradu voća i povrća. Ovde je najbolji smuđ, pa želimo da napravimo i fabriku za preradu ribe. Napravili smo mali insvesticioni plan.

Vučić je napomenuo da je upravo hidroelektrana Gazivode mesto gde se sukobljavaju politička mišljenja Srba i Albanaca:

- Za nas je ona od velikog značaja. Bez Gazovoda nema ni opstanka ljudi. Najveći deo Metohije dobija vodu odave, pogotovu Priština u letnjim mesecima. Za rekonstrukciju brane uložili smo 127 miliona evra i još 12 miliona evra treba da uplatimo da bi završili sve. Podićićemo odmaralište u dogovoru sa ministratstvom prosvete i u to smo uložili 130miliona evra + 60 miliona za opremu.

Njegova ideja je da dugo vremena čuva mir i stabilnost, kao i da je posao Srbije da rešavaju probleme:

- Nisam ponozio Hašima Tačija, niti je to moguće. Sebe unizite kada se loše ponašate. To nisam uradio juče ja. To su uradili neki drugi pominjuci nečije ćerke. Svoj obraz sami možete da ukaljate, a ne neko drugi. Nisam neko kome je Tači drug i prijatelj.

Predsednik se dotakao i sporazuma:

-Nama će biti vrlo teško da postignemo bilo kakav sporazum jer je svima jasno da Srbija ne može da pristane na nametnute odluke iz 2008. godine. Ja ću da izdejstvujem za svoj narod ono što je najbolje moguće. Pred nama je dug put , pun trnja, nadamo se da ćemo umeti da razumemo da u budućnosti treba da vodimo računa jedni o drugima. Iako nismo blizu bilo kakvog dogovora, nastavićemo da radimo odgovorno i savesno po tom pitanju -zaključio je Aleksandar Vučić

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.