Mihajlović: Važno da Vučićeva poseta Kosovu protekne u miru
Foto: Beta/Miloš Miškov

saopštenje

Mihajlović: Važno da Vučićeva poseta Kosovu protekne u miru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeće danas dvodnevnu posetu srpskim sredinama na Kosovu

Objavljeno:

Ministarka infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović ocenila je da je važno da poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji protekne u miru i bez sukoba, jer kako je navela, "ekstremisti na obe strane i deo međunarodne zajednice koji ih podržava, žele da Kosovo i Srbija budu stalni izvor nestabilnosti i sukoba".

Ona je u saopštenju navela da je važno da Vučićeva poseta prođe mirno kako bi se sačuvala bezbednost i Srba i Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji.

"Oni koji žele sukobe i nemire neće doći da žive zajedno sa Srbima i Albancima na Kosovu, zato je važno da se dva naroda demokratski dogovore o svojoj budućnosti", kazala je Zorana Mihajlović.

Navodeći da je dogovor i kompromis "ono ćemu teže svi koji žele mirnu i sigurnu budućnost za generacije koje dolaze", ministarka je ocenila da je poseta predsednika Srbije Kosovu "prilika da se učini još jedan važan korak u tom smeru".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeće danas dvodnevnu posetu srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji obilaskom hidroelektrane Gazivode.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/rs.n1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.