NA ISTOM MESTU na kojem je 7 TONA BETONA UBILO HEROJA S KOŠARA, pre 10 godina POGINUO JE MLADIĆ jurišajući na AMBASADU SAD (VIDEO)
Foto: Espreso.rs/Printscreen/Youtube

Neverovatna koincidencija

NA ISTOM MESTU na kojem je 7 TONA BETONA UBILO HEROJA S KOŠARA, pre 10 godina POGINUO JE MLADIĆ jurišajući na AMBASADU SAD (VIDEO)

Dve tragedije su se desile na potpuno istoj lokaciji

Objavljeno: 31.08.2018. 12:08h
  • 8

Na mestu bivše američke ambasade koja je bila smeštena između Sarajevske ulice i Ulice Kneza Miloša u centru grada juče se u jutarnjim časovima desila stravična nesreća kada se na nesrećnog radnika N.T. (58). koji je radio na gradilištu obrušio najpre potprni zid, širine oko 10 metara koji ga je zatim i zatrpao.

Naime na njega se su se potom sručili šut i zemlja, a potom je pao i drugi zid.

Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto
Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto foto: Espreso.rs

N.T. je bio i učesnik bitke na Košarama, a ovo nije prva tragična smrt koja je zadesila njegovu porodicu. Da katastrofa bude još veća na samo 5 metara od njega nalazio se njegov rođeni brat koji je takođe bio zaposlen na istom gradilištu.

Brat poginulog je bio u velikom šoku, ali je uspeo da ispriča šta se zaista desilo na sada već tragičnoj lokaciji na kojoj ovo nije bio prvi smrtni slučaj.

Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto
Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto foto: Espreso.rs

 Stajao sam pored njega, zid je odjednom počeo da se obrušava, moj brat je pokuišao da zadrži zid rukama. Počelo je da pada, video sam kako mu je zid smrskao glavu. Onda ga je zatrpala zemlja, ispričao je on.

Brat preminulog radnika
Brat preminulog radnika foto: Espreso.rs

Njih dvojica su bili izuzetno povezani i svako jutro su ustajali u 4 sata jer su voleli da jedu kuvanu hranu koju bi prethodno skuvali kod kuće.

Podstanari smo, živimo 9 godina kod dobrih ljudi u Malom Mokrom Lugu - ispričao je potrešeni brat ženi koja živi u blizini mesta nesreće, a koja je odmah izašla da vidi šta se dešava.

Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto
Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto foto: Espreso.rs

Povodom tragičnog slučaja, iz kompanija "KMR Yossi Avrahami" i "Almogim Holdings" uputili su obaveštenje u kojem su izrazili saučešće.

"Izražavamo najdublje žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici našeg stradalog radnika. Zajedno sa nadležnim organima radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove nesreće i zbog toga u ovom trenutku ne možemo da vam damo više preciznijih informacija. Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice", stoji u obaveštenju.

Podsećamo da ovo nije prvi incident sa smrtnim ishodom koji se dogodio bukvalno na istom mestu, odnosno u ovom delu bivše američke ambasade.

U Beogradu se 2008. godine dogodila tragedija kada je došlo do paljenja američke ambasade.

Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto
Lokacija bivše SAD ambasade, ukleto mesto foto: Espreso.rs

Posle mitinga "Kosovo je Srbija", ispred Skupštine Srbije, grupa ljudi je došla do diplomatskog predstavništva Sjedinjenih Američkih Država i gađala ga kamenicama, bakljama i drugim predmetima i tako izazvala požar u kojem je poginuo Zoran Vujović (20). 

Naime, Zoran Zoki Vujović rođen 27. januara 1988 u Skoplju, bio je demonstrant, koji je poginuo tokom "Kosovo je Srbija" protesta u Beogradu 21. februara pomenute godine.Tokom protesta, Zoranovo mrtvo telo pronađeno je izgorelo unutar zgrade američke ambasade u Beogradu, na istoj lokaciji gde je stradao radnik N. T.

Ovaj mladić je živeo sa svojom porodicom na Kosovu u Prištini sve do 1999. godine kada su bili prisiljeni da se presele u Novi Sad.

Ono što je poznato široj javnosti, a tiče se nesrećnog mladića jeste da je Zoran Vujović dobio ime po dedi, koji je pronađen mrtav 2002. godine. On je rekao da je on izvršio samoubistvo jer nije mogao da podnese tragičnu sudbinu svoje majke, koja je umrla dve godine ranije. Ona je pronađena zadavljena u svojoj kadi, a bila je žrtva albanskih ekstremista.


Zoran je bio student druge godine Fakulteta tehničkih nauka (Novi Sad). Takođe je bio ljubitelj Partizana i član navijačkih grupa.

 Znao sam heroja, pravog Obilića što je život dao za Kosovo Zoran Vujović se zvao, ime je dobio po DEDI koji je zivot okoncao Jer nije Mogao da podnese uzasnu cinjenicu da su mu Šiptari udavili majku u sopstvenoj kadi ... Jednom je Zoki bio proteran sa svoje zemlje, sa Svetog Kosova, proterali su ga oni što su ga na kraju i sustigli, Amerikanci ... svojih 20 godina dao za Kosovo i Srbiju. ostavio ih je u paklu Američke ambasade u Beogradu 21.Februara. Zoran Vujović, bio je hrabar, plenio osmehom, za njegovu dobrotu znali su mnogi,sad ga više nema ... Srce ga je odvelo od nas ... Zoran Vujović, Pamti se ime, neka mu Većna slava, napisali su tada njegovi prijatelji Partizanovci.

Podsetimo, tada je Viši sud u Beogradu doneo odluku kojom su na uslovne kazne zatvora od po pet i šest meseci osuđena četvorica optuženih za paljenje američke ambasade, 2008. godine u Beogradu, posle mitinga "Kosovo je Srbija", dok su trojica oslobođena optužbi.

Ambasada SAD-a tada nije bila najzadovoljnija procesom pa je više puta napominjala kako se slučaj paljenja ambasade prolongira i odlaže.

Nadamo se da je ovo poslednji ovakav slučaj na ovoj lokaciji.

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media