SVE JE U SKLADU SA REZOLUCIJOM 1244?! Kfor i Kosovska policija rešili da se OPRAVDAJU, ali je u njihovim porukama NEŠTO MNOGO SUMNJIVO!
Foto: Fonet

DA LI IM VERUJETE?

SVE JE U SKLADU SA REZOLUCIJOM 1244?! Kfor i Kosovska policija rešili da se OPRAVDAJU, ali je u njihovim porukama NEŠTO MNOGO SUMNJIVO!

Kfor izvodi „planirane vežbe“ širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244

Objavljeno:

Kfor izvodi „planirane vežbe“ širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – ovom porukom se NATO vojna misija na Kosovu i Metohiji obratila javnosti uz fotografije i video snimak svojih jedinica kako krstare putevima. Oglasila se i Kosovka policija.

Što se Kfora tiče, vidljivi su – američki hameri, jedinice italijanskih Karabinjera, pripadnici ukrajinske vojske. Američke jedinice viđene su tako posle dužeg vremena i na Jarinju. Kadrovi kretanja jedinica Kfora dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu.

Vežba se izvodi kako bi se „održala spremnost“ i „operativna sposobnost“ kojima se „garantuje mirno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja“ – saopštio je Kfor.

Ove nedelje je na Severu Kosova boravio i admiral Džejms Fogo, komandant Komande združenih snaga u Napulju, zajedno sa komandantom Kfora, Salvatoreom Kuočijem.

- Vojnicima Kfora, kojih je na Kosovu više od 4.000, mogu da se priključe i timovi za brzo reagovanje. Ne očekujemo probleme ni kratkoročno, ni dugoročno – naveo je on.

Septembra će na Kosovu da bude raspoređeno i preko 125 vojnika bataljona za helikopterske napade Nacionalne garde vojske Tenesija.

Juče se oglasila i Kosovska polivija, saopštenjem u korem "reaguje na informacije i izjave" da je "uključena u različite scenarije" koje su, kako su naveli – objavili pojedini portali.

Iz policije nije precizirano na koje konkretno informacije reaguju, ali navode da su one "neosnovane" i "štetne", te pozivaju građane da ne budu "žrtve dezinformacija i spekulacija".

Portal Veriu.info objavio je sinoć vest da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na Severu u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi". Poslanik u kosovskoj skupštini iz redova Samoopredeljenja, Dželal Švecla, sinoć je u emisiji KTV-a naveo da se boji "eskalacije situacije na Severu", podsećajući na to da je Kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima.

- Kosovska policija, kao jedna od glavnih institucija za sprovođenje zakona, reaguje na neke izjave i objave nekoliko medija/portala o navodnoj uključenosti Kosovske policije u različite scenarije, i radi fer i tačnih informacija, informišemo građane zemlje i medije da su bilo čije takve izjave i objave neosnovane i štetne za zemlju, jer utiču na povećanje tenzija i stvaraju neizvesnost među građanima Republike Kosovo - stoji u saopštenju KP-a.

Izlistali su takođe svoje zadatke, te građanima poručili:

- Tako da ohrabrujemo sve, a naročito građane – da ne postanu žrtve dezinformacija i spekulacija, već da pokažu poverenje u rad Policije Kosova i njenu ustavnu i pravnu posvećenost za red, mir i opštu sigurnost zemlje.

Bonus video:

Espreso intervju - Slavica Đukić Dejanović

(Espreso.co.rs/kossev.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.