Autoput Priština-Peć dobija ime, OVO ĆE ZASMETATI MNOGIM SRBIMA!
Foto: Pixabay

zahvalnica

Autoput Priština-Peć dobija ime, OVO ĆE ZASMETATI MNOGIM SRBIMA!

Vlada Kosova je formirala komisiju koja će o ovome odlučivati

Objavljeno:

Još nisu završeni izrazi saučešća povodom smrti Adema Demaćija. Vlada Kosova donela je odluku da na nekoliko načina oda počast jednom od najistaknutijih duhovnih vođa kosovskih Albanaca, koji je tokom svog života tražio slobodu za Albance.

Na sastanku održanom u utorak, Vlada Kosova je formirala komisiju za postavljanje statue Adema Demaćija na trgu koji će dobiti ime po njemu, imenovanje autoputa Priština-Peć, i predlog da se gradski park nazove po poznatom glumcu, piše Koha Ditore.

Komisija će se sastojati od predstavnika Kancelarije premijera, Ministarstva za infrastrukturu, Kosovske bezbednosne snage, Ministarstva kulture, Agencije za upravljanje Memorijalnog kompleksa i predstavnika opštine Priština.

Komisija je dužna da pokrene postupak na konkursu, izbor i uređenje prostora na lokaciji "Adem Demaći", kao i nadzor razvoja radova postavljanjem statue.

- Komisija ima obavezu da pokrene postupak za imenovanje auto-puta Priština - Peć imenom Adema Demaćija, kao i gradskog parka - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Slavica Đukić Dejanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Kosovaonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.