Pacoli: Podela ne bi bila dobra za Srbe na Kosovu
Foto: Fonet

njegova procena

Pacoli: Podela ne bi bila dobra za Srbe na Kosovu

On je dodao da razmena teritorija ne bi bila povoljno rešenje ni za Srbiju jer kako je rekao, Beograd ima "i druga nerešena teritorijalna pitanja"

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli ocenio je da podela ili razmena teritorija izmedju Srbije i Kosova ne bi bila prihvatljiva za većinu građana Kosova kao i da bi bila štetna po interese Srba koji žive na tom prostoru, posebno u centralnim delovima Kosova.

Pacoli je za "Danas" rekao da promena granica unutar Kosova i Srbije "otvara Pandorinu kutiju i postaje tačka sporenja u celom regionu".

- Potpuno sam uveren da bi takvo rešenje bilo pogrešno iz mnogo razloga. Nivo svesti naroda u regionu je takav da bi se ta ideja zloupotrebila, a kao rezultat bismo imali ogromne nerede - kazao je Pacoli.

On je dodao da razmena teritorija ne bi bila povoljno rešenje ni za Srbiju jer kako je rekao, Beograd ima "i druga nerešena teritorijalna pitanja".

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da krajnji rok za izradu nacrta Statuta Zajednice srpskih opština nije 4. avgust, već će tada ili 5. avgusta biti predstavljeni prvi rezultati upravljačkog tima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.