VUČIĆ ODBRUSIO UGLJANINU! Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve!
Foto: Marina Lopičić

STIGAO ODGOVOR

VUČIĆ ODBRUSIO UGLJANINU! Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve!

Vučić je rekao da ima mesta samo za one koji su spremni da rade

Objavljeno: 11:17h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovao je danas da je jedini cilj Prištine da zauzme sever Kosova, da ih formiranje ZSO ne zanima, te da rok za ZSO ističe 4. avgusta, ali da je jasno, kao što je to rekao i ranije, da od toga neće biti ništa.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u Ostružnici.

Na pitanje šta se dešava sa formiranjem ZSO, s obzirom na to da je i EU rekla da se to mora uraditi, odgovorio je - "Ništa".

- Ništa kao i obično. Rok ističe 4. avgusta. Sećate se šta sam vam rekao, da od toga neće biti ništa", dodao je predsednik Srbije.

- Oni imaju samo jedan cilj, a to je kako da zauzmu sever Kosova - rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu Sulejmana Ugljanina da Bošnjacima Vučić nije predsednik, rekao je kroz šalu "Nema Suljo za tebe fotelje".

- Nema Suljo za tebe fotelje, džaba ti sve. A ja sam predsednik i Srbima, i Bošnjacima i Mađarima i više sam škola i obdaništa, stadiona i puteva nego što je Ugljanin uspeo da obiđe - rekao je Vučić.

Ni kampanja Šolaka i Đilasa 300 dana u godini, primetio je, neće pomoći.

I nema fotelja ni za koga, ima samo mesto za one koji su spremni da rade, zaključio je.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Engleska nije protiv rešenja za KiM, već da žele da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije u punom kapacitetu, što, kako je naglasio nije nikakvo kompromisno rešenje.

foto: Printscreen/RTS1

On je, posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da ne misli da su Englezi protiv rešenja za KiM.

- Oni, iako ne bi to definisali na takav način, žele da Srbija prizna nezavisnost KiM. Iz njihovog ugla to je za njih rešenje i to da Srbija ne dobije ništa. To za nas nije kompromisno rešenje, a Srbija je za kompromis - kazao je Vučić.

Rekao je da nije siguran da oni nisu jedini koji tako nešto traže, ali nedvomisleno govore što je njihova pozicija od 2008.

- To je bio njihov stav i od ranije, ali su se pravili Englezi do 2008, kada su konačno priznali svoj stav. Oni se nadaju da Srbija prizna Kosovo u punom kapacitetu. Ne moram da govorim koliko je to realno - objasnio je on.

Bonus video:

Espreso intervju, Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.