DAČIĆU, IMAŠ LI TI UOPŠTE POJMA O ČEMU SE PREGOVARA U BRISELU? Živković isprozivao ministra spoljnih poslova, USLEDIO JE BRZ ODGOVOR! (FOTO)
Foto: Boško Karanović, AP

traži odgovor

DAČIĆU, IMAŠ LI TI UOPŠTE POJMA O ČEMU SE PREGOVARA U BRISELU? Živković isprozivao ministra spoljnih poslova, USLEDIO JE BRZ ODGOVOR! (FOTO)

- Ako je Dačić ministar inostranih poslova onda je priznao Kosovo kao nezavisnu državu, a ako je unutrašnjih poslova, onda se lažno predstavlja, napisao je lider Nove stranke

Objavljeno:

Nakon najave o učešću ministra spoljnih poslova, Ivice Dačića na sastancima u Briselu sa delegacijom Kosova, oglasio se predsednik Nove stranke, Zoran Živković.

On je uputio pitanje Maji Gojković, ali i Ivici Dačiću po kom osnovu ministar spoljnih poslova ide u Brisel jer "ne razume zašto bi Dačić išao tamo sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem ukoliko je Kosovo deo srpske teritorije".

- Da li ministar inostranih poslova Ivica Dačić ima bilo kakvog pojma šta se pregovara u Briselu? Šta će on na tim pregovorima? Je li on ministar inostranih ili unutrašnjih poslova? Ako je je inostranih poslova onda je priznao Kosovo kao nezavisnu državu, a ako je unutrašnjih poslova,onda se lažno predstavlja, napisao je Zoran Živković.

Naime, on je tražio obaveštenje i objašnjenje u pisanom obliku od ministra spoljnih poslova, a kasnije se obratio i kabinetu predsednika Narodne skupštine Srbije, Maji Gojković gde je postavio isto pitanje.

Nakon Živkovićevog pitanja, usledio je i odgovor iz kabineta, Maje Gojković.

- Ivica Dačić učestvuje na sastancima u okviru dijaloga Beograda i Prištine jer je učestvovanje ministra spoljnih poslova uobičajeno u diplomatskoj praksi, odnosno ovaj format se uobičajeno koristi na sastancima koji se vode na najvišem političkom nivou, piše u odgovoru.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.