Službenica ministarstva prosvete na Kosovu SUSPENDOVANA, JER SE SUMNJA DA JE KRALA U BRISELU! (FOTO)
Foto: Profimedia / Facebook

kradu, na boga ne misle

Službenica ministarstva prosvete na Kosovu SUSPENDOVANA, JER SE SUMNJA DA JE KRALA U BRISELU! (FOTO)

A kako je kod nas?

Objavljeno:

Protiv Igbale Cakaj, službenice Ministarstva prosvete na Kosovu, preduzete mere suspenzije odmah nakon što su nadležni obavešteni o sumnji da je ukrala nešto u lokalu u Briselu.

Navodno je u tržnom centru kupovala stvari, deo je platila, a ostatak sakrila.

Ministar prosvete, Shiqiri Bitiqi, potvrdio je da su protiv nje preduzete mere suspenzije i da se čeka konačna odluku Disciplinske komisije. Cakaj inače vodi Sektor za obuku u Ministarstvu prosvete.

Kako je saopšteno, nju je tokom kupovine, obezbeđenje u lokalu je sve vreme pratilo, a sve su zabeležile i kamere za nadzor.

Obezbeđenje je sačekalo kosovsku zvaničnicu kada je pokušala sa robom koju je ukrala da izađe iz lokala, zaustavilo ju je i uzelo robu. Obezbeđenje je potom pozvalo policiju koja je intervjuisala zvaničnicu MONT-a, koja je kasnije puštena i ponovo se priključila delegaciji, prenosi Kossev.

U sličnoj situaciji našao se i Meho Omerović, poslanik SDPS-a, kog je

polcija na frankfurtskom aerodromu privela, jer je ukrao robu u vrednosti od 170 evra. On je izjavio da je uzeo parfem i tri karmina.

Pošto se odmah pozvao na diplomatski imunitet, a policija proverila identitet sa srpskim konzulatom, on je pušten.

Omerović se pravdao da je imao stomačnih problema i da je u žurbi da stigne do toaleta zaboravio da u ruci ima parfem, koji nije platio. On je rekao da se potom vratio do fri šopa i pokušao da objasni obezbeđenju da je imao zdravstvenih problema.

Mere koje su preduzete povodom slučaja Igbale Cakaj, mnogi su uporedili sa slučajem Omerovića, te zaključili da samo u Srbiji poslanici prolaze bez posledica.

Valja naglasiti da Omeroviću u stranci nije rečeno da se povuče, ali da navodno svi očekuju da to uradi. Da li će Meho imati obraza i povući se, ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.