Kosovo u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine! (FOTO)

I to se dogodilo

Kosovo u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine! (FOTO)

Potpuno očekivano samoproglašena država Kosovo koja je primljena u FIBA prošle godine našla se na žrebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo
Objavljeno: 15:17h

Dogodilo se i to! Košarkaška reprezentacija Kosova će prvi put učestvovati u takmičenju pod okriljem FIBA u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Samoproglašena država Kosovo je u petak dobila i svoje rivale u kvalifikacijama, a našla se u grupi zajedno sa reprezentacijama Slovenije, Ukrajine i Bugarske.

Printscreen/fiba.com
Košarkaški savez Kosova je u martu prošle godine primljen u Svetsku košarkašku organizaciju i njihovi nacionalni timovi i klubovi dobili su priliku da učestvuju u takmičenjima pod okriljem ove organizacije. Evropsko prvenstvo će se održati u ponovo u 4 države, a domaćini su Finska, Izrael, Rumunija i Turska koji su i obezbedili direktno učešće, kao i selekcije Španije, Litvanije, Francuske, Srbije, Češke, Grčke, Italije i Letonije. Iz kvalifikacija će direktan plasman obezbediti 7 prvoplasiranih timova u grupama, kao i 4 najbolje drugoplasirane ekipe.
Printscreen/fiba.com
Printscreen/fiba.com
Printscreen/fiba.com
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.